Marie Gullstrand tillträde som klubbchef för Svedala IF i april. ??Foto: Emma Brännman

Marie Gullstrand tillträde som klubbchef för Svedala IF i april. ??Foto: Emma Brännman

Chefen tycker om att jobba med ungdomar

Röda tråden: Marie Gullstrand

SVEDALA. ?Fotbollsfanatiker är bara förnamnet. När Marie Gullstrand såg att Svedala IF letade efter en klubbchef slog hon till direkt.
I förra veckans Röda tråden ställde Mattias Karlsson frågan ”hur kommer det sig att du blev klubbchef  i Svedala IF?”
– Jag såg att föreningen sökte en klubbchef och jag tyckte att det lät som ett roligt jobb, så jag sökte. Jag är en sportfanatiker, berättar Marie.
Hennes pappa var ordförande i Husie IF när Marie växte upp och fotbollsintresset har alltid varit en naturlig del av livet.
– Min egen karriär som fotbollsspelare var inte direkt lysande, men mina två döttrar är väldigt duktiga. Som många andra föräldrar stod jag vid sidlinjen och tyckte en massa saker och kom på att jag borde engagera mig aktivt i stället.
 

Blev förvånad

Hon erbjöd ?sina tjänster till dåvarande MFF dam och satt snart i styrelsen. Sedan gick hon vidare till Kvarnby IK:s styrelse.
– Jag tycker om att jobba med ungdomar. I mitt yrkesliv har jag alltid jobbat med människor. Som försäljare, i butik och som företagsledare på bilfirma. Där har jag haft förmånen att jobba med personalkontakt vilket är en fördel i det här jobbet.
Trots erfarenheterna blev hon förvånad när hon blev uppringd av Svedala IF och erbjuden att komma på intervju.
– Det kan vara svårt att se sina egna styrkor.  Men jag tycker att en av mina styrkor är att vara kvinna i en mansdominerad bransch och uppenbarligen tyckte styrelsen också det, säger Marie.
Hennes tjänst ?är på 75 procent av heltid och hon är glad att vara en del av satsningen som nu genomförs i föreningen.
– Föreningen har mer än 700 medlemmar och 85 fantastiska ledare som gör detta ideellt. Svedala IF  vill framåt och sätta Svedala på fotbollskartan, det är fantastiskt. Vi jobbar utifrån en femårsplan där mitt uppdrag är att ansvara och leda.

Mer krut

En del av satsningen är att lägga mer krut på dam- och flickfotbollen.
– Om någon spelare går vidare till FC Rosengård eller Trelleborgs FF så tycker jag att vi ska klappa oss själva på axeln. Det är inte vårt mål att ligga i Allsvenskan, säger Marie.
I fönstret ?på Maries kontor står ett foto av travhästen Torvald Palema. En häst som sprungit in närmare 27 miljoner under sin karriär, och som numera agerar avelshingst på familjens gård Hyltarps travcamp.
– Varje morgon går jag upp kvart i fem för att släppa ut hästarna. Mina föräldrar hade travhästar och 2012 bestämde vi oss för att köpa en travgård. Vi hamnade i Svedala och i dag bor i stort sett hela familjen där. Barn, barnbarn, hästar, hundar, katter och fåglar. Det är underbart, ler Marie.

Publicerad 24 August 2016 09:46