Foto: Mostphotos.com

Foto: Mostphotos.com

Medan du höll helg...

Man anträffad död på hamnbotten

SKÅNE. Lokaltidningen uppdaterar dig om polisens och räddningstjänstens utryckningar i regionen under den gångna helgen.

SÖNDAG:

19.01: Polis, ambulans och räddningstjänst larmas till länsväg 2050 väster om Knislinge med anledning av att en bil har voltat. Skadeläget är okänt.

07.52: Larm inkommer från ett HVB-hem på Frabriksgatan i Tomelilla.  Två bränder har anlagts i ett rum i byggnaden som i sin tur har orsakat en smält papperskorg, brännmärken på bord och golv samt rökskador i övrig byggnad. Händelsen har inneburit fara för samtliga personer i anläggningen och det har funnits en spridningsrisk. Ärendet rubriceras som grov mordbrand. Två pojkar, 15 och 17 år, grips misstänkta för att ha anlagt bränderna.

01.37: Polis åker till ett uteställe i Skanörs hamn med anledning av en man i 38-årsåldern som har misshandlat två ordningsvakter genom att ha rivits samt knuffat en av dem till marken. I samband med ingripandet har gärningsmannen även gjort stort motstånd. Han grips misstänkt för våld mot tjänsteman samt våldsamt motstånd. 
01.17: Polis larmas till Storgatan i Ängelholm där ordningsvakter gripit två män i 20-årsåldern på en krog. En man är gripen misstänkt för våld mot tjänsteman genom att ha slagit en ordningsvakt i ansiktet, den andra för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd samt försök till främjande av flykt då han försöker frita sin medgärningsman.
01.16: Tre ordningsvakter blir angripna av en man i 18-årsåldern på en krog på Norra Parkgatan i Malmö. Mannen slår en vakt i ansiktet och sparkar de två övriga vakterna. En anmälan upprättas om våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman samt våldsamt motstånd.

LÖRDAG:

16.48: En man fastnar i en maskin på ett företag på Koppargatan i Ängelholm
. Mannen förs med ambulans till sjukhus. Han uppges ha fått skador i en arm och hand. En anmälan om misstänkt arbetsplatsolycka upprättas.
12.02: Privatpersoner slår larm om att en man ligger i vattnet i Kiviks hamn. Polis, sjöräddning, helikopter, ambulans samt dykare från räddningstjänsten skickas till platsen men räddningsinsatsen blåses av.
– Det rör sig om en mansperson som anträffats död på botten, säger Stephan Söderholm vid polisens ledningscentral.
Den avlidne är en yngre man som anmäldes försvunnen för en vecka sedan. Det finns ingen misstanke om brott.

09.37: Polis skickas till klaffbron över Falsterbokanalen. Enligt samtal till SOS är det helt stopp i trafiken och kaotiskt på platsen på grund av problem med att lyfta bommarna. Klockan 10.14 meddelas att bommarna har lyfts med handkraft så att lätt trafik kan passera.
02.38: En polispatrull stoppar en personbil på Stora Södergatan i Lund efter att den aktuella bilen setts köra mot färdriktningen. Bilföraren, en 21-årig spansk medborgare, blåser positivt i polisens sållningsinstrument och misstänks för rattfylleri. Han misstänks också för olovlig taxitrafik eftersom han skjutsat personer mot betalning.
00.30: En 41-åring man blir rånad på Pilåkersgatan i Landskrona. Mannen blir knuffad bakifrån så att han faller framåt. Två män angriper honom med slag och sparkar. De letar igenom hans kläder och tillgriper smycken och kontanter. Enligt polisen beskrivs rånarna som män i 16-25-årsåldern som talar med brytning.

Publicerad 27 February 2017 05:00