Medan du höll helg...

Av
Anders Bergquist

Anders G Bergquist

SÖNDAG:
13.12: En vaken boende på Söndagsgatan ser hur en person med ryggsäck håller på och gör inbrott i ett kedjehus. Hen ringer polisen som rycker ut och griper en man med ryggsäck. Det visar sig att det är tjuven och inga medgärningspersoner anträffas.
13.04: Ett motorfel gör att en bil fattar eld i ett garage på Kantatgatan. Eftersom det rör sig om ett tekniskt fel lämnar polisen snabbt platsen.
09.09: Polisen rycker ut till färjeterminalen där en misstänkt tjuv envarsgripits. Ytterligare en misstänkt grips på platsen och på männen hittas aluminium, som tros komma från ett inbrott på Ekenäsgatan.
04.50: Trädgården på Tyringegatan i Norra Rörum fick oväntat besök. En bilförare tappade kontrollen och bilen hamnade på sidan i en villaträdgård. Det är oklart om någon skadas.
03.53: Den kombinerade biltvätten och föreningslokalen på norra Grängesbergsgatan i Malmö står i ljusan låga och polis och räddningstjänst får evakuera personerna i lokalerna. Ingen skadas, men händelsen rubriceras om mordbrand.
01.28: En man förs till sjukhus med allvarliga skador efter ett fall från fjärde våningen i en hyresfastighet på Vitemöllegatan. Två personer grips för mord- eller dråpförsök, men släpps när det visar sig att det med största sannolikhet inte ligger något brott bakom fallet.
00.55: Kvinnan i 50-årsåldern går på Kung Oscars väg, när hon plötsligt blir attackerad av två rånare. Bland annat blir hon rispad i ansiktet. De kommer över bland annat mobiltelefon, plånbok, kontanter och glasögon.
LÖRDAG:
16.40: En man i knappa 30-årsåldern hittas skjuten i ett trapphus på Kantatgatan i Malmö. Enligt uppgift är han allvarligt men inte livshotande skadad och polisen har ännu ingen gripen. Händelsen rubriceras som försök till mord.
16.09: På vägen mellan Balsby och Österslöv blir en mopedist påkörd av en bil. Mopedisten förs med ambulans till sjukhus.
14.00: Ett stort räddningspådrag skickas till Byskillnadsgatan i Tomelillagatan efter larm om en brinnande bil. Alla kan snart återvända, då det visar sig vara falsklarm.
10.05: En stor industrifastighet i Strövelstorp står i lågor. Branden är mycket kraftig och tar ett antal timmar att släcka. Det är ännu oklart vad som orsakat branden.
03.43: På Odengatan i Eslöv rånas en man i 50-årsåldern av två personer i 20-årsåldern. De hotar honom med kniv och tvingar honom att lämna ifrån sig plånbok och mobil.
FREDAG:
20.59: Ett par i 18-årsåldern blir rånade av två ungdomar som är utrustade med en svärdsliknande kniv. Rånet inträffar på Almbacken i Södra Sandby och ingen skadas fysiskt vid överfallet.
 
 

Publicerad 13 March 2017 04:57