Foto: Bildbyrån/Polismyndigheten

Foto: Bildbyrån/Polismyndigheten

Hon blir ny toppchef för polisen i region Syd

Tidigare chef för länskriminalen

SKÅNE. Carina Persson har utnämnts till ny polischef i region Syd. Den nya chefen har haft flera tunga befattningar inom polisen i Västra Götaland och anses ha stor kunskap om arbetet mot grov organiserad brottslighet och gängkriminalitet
– Jag ska bidra med det jag kan och den erfarenhet jag bär med mig. Jag har noggrant följt utvecklingen i Syd och kommer att arbeta vidare på den inslagna vägen för att komma till rätta med det grova, dödliga våldet och med att stärka vår utredningsverksamhet, säger Carina Persson i en kommentar.
Carina Persson kommer närmast från posten som tillförordnad regionpolischef i region Väst och har tidigare haft en rad andra chefsbefattningar inom myndigheten. Bland titlarna kan nämnas chef för polisområde Storgöteborg, chef för länskriminalpolisen samt chef på Säpo i region Väst.
Hon efterträder den tillförordnade chefen Klas Friberg, som nu återgår till sin ordinarie tjänst som regionpolischef i region Väst.
Polisförbundet har tidigare riktat skarp kritik mot den omorganisation som genomförts inom region Syd. Även den förra ordinarie regionpolischefen, Annika Stenberg, blev kritiserad då hon inte ansågs ha rätt bakgrund för att leda polisen i Skåne, Kalmar, Kronoberg och Blekinge.

Publicerad 03 April 2017 10:54