Medan du höll helg...

Av
Anders Bergquist

Anders G Bergquist

SYDSVERIGE. Ett mordförsök, ett misstänkt mord och många andra händelser har gjort helgen tuff för polisen i Sydsverige.
Söndag
21.22: En man skjuts på Högaborg i Helsingborg. Ett antal skott avlossas mot mannen och han träffas av minst ett. Ett stort antal poliser sätts in i jakten på skytten.
13.53: Beväpnad med en pistol rusar en maskerad man in i en butik på Lönngatan i Malmö.
Efter någon minut lämnar han platsen med kontanter.
11.22: En kvinna i 80-årsåldern hittas död i en lägenhet i centrala Malmö. Eftersom polisen misstänker att ett brott kan ligga bakom anhålls en person som misstänkt för mord.
10.29: Det brinner kraftigt i ett kök på Juryvägen i Lund. Räddningstjänsten rycker ut och släcker branden som kan rubriceras som allmänfarlig vårdslöshet.
02.32: En villa i Västra Karup utanför Båstad har drabbats av inbrott och ägaren upptäcker det 02.32. Polisen kommer till platsen för att säkra spår.
02.15: Mannen i 20-årsåldern tar plötsligt fram en kniv och hotar en kvinna på ett boende i Hörby. Därefter misshandlar han henne och krossar en ruta. Mannen grips för bland annat olaga hot och misshandel samt skadegörelse.
01.22: På E6:an mellan trafikplatserna Kropp och Fleninge utanför Helsingborg fattar en husvagn eld. Räddningstjänsten rycker ut och släcker.
00.56: Pojken går i Pildammsparken i Malmö när han plötsligt blir nedsparkad.  Någon tar en mindre summa kontanter innan han försvann.
Lördag
23.10: Det brinner i ett omklädningsrum på Lindängsbadet i Malmö. Det är oklart vad som orsakat branden.
22.08: Tre pojkar i femtonårsåldern grips på Zenithsgatan i Malmö, misstänkta för att ha rånat en taxichaufför. De ska ha misshandlat taxichauffören och tagit hans taxi.
14.49: När en bensinmacksanställd på Vattenverksvägen i Malmö försöker stoppa en tjuvtankare blir han påkörd av tjuven. Han klarar sig utan några allvarligare skador.
00.58: En taxichaufför rånas på sin taxi av fyra personer på Kattviksgatan i Malmö. Två personer födda 2000 och 2002 grips för grovt rån.

Publicerad 03 April 2017 04:48