Medan du höll helg...

Av
Anders Bergquist

Anders G Bergquist

SYDSVERIGE. Nyhetsflödet har helt dominerats av terrordådet i Stockholm. Mycket har dock hänt också i Sydsverige och Lokaltidningen.se ger dig en uppdatering.
MÅNDAG:
00.35: Ett flertal bilar brinner på Gröna gång i Landskrona. Polis och räddningstjänst skickas till platsen.
SÖNDAG:
20.39: Flera polispatruller kallas till ett boende på Backagatan i Malmö efter ett bråk och skadegörelse. Två män födda 2000 och 2001 misstänks, men ingen grips.
19.22: Polis och räddningstjänst rycker ut till Norra Bulltoftavägen efter en brand i ett trapphus.
18.02: Flera bilister ringer 112, då en lös häst springer på väg 2041 strax norr om Färlöv. Hästen kan fångas in och klarade sig utan skador.
15.54: En personbil börjar brinna på E4:an på Tranarpsbron i Åstorps kommun. I över en timme pågår räddningsarbetet vilket leder till mycket långa köer.
03.29: Ett tidningsbud ser en husvagn som brinner på Hembygdsvägen. Räddningstjänsten kan rädda en medelålders man ur lågorna. Polisen misstänker inget brott.
02.08: Polisen är på ett nöjesställe i Landskrona när plötsligt en kraftigt blödande man kommer ut. Han har blivit slagen i ansiktet och en misstänkt grips. Gripandet förvandlas sedan till ett omhändertagande för fylleri.
LÖRDAG:
21.46: Högaholmsskolan på Lindängsplan drabbas av en misstänkt mordbrand. Räddningstjänsten får snabbt branden under kontroll, men lokalerna rökfylls.
20.45: På Industrigatan i Krisitanstad hålls ett olagligt streetrace och en person skadas, då en bil kör in i två andra. En man i 50-årsåldern är misstänkt för vårdslöshet i trafik.
20.05: Ett mystiskt föremål hittas i Emporias parkeringshus och polisen kan inte utesluta att det är en sprängladdning. Köpcentrat utryms och vägarna till Emporia stängs av. Efter fyra timmar konstaterar det nationella bombskyddet att föremålet inte är explosivt.
04.14: En man i Åhus vaknar av att hans bil stjäls och ringer polisen. Flera patruller åker till platsen och efter en timme kan en misstänkt gripas.
03.07: Bilfirman på Florettgatan i Helsingborg får besök av tjuvar, som krossar en ruta och stjäl en växelkassa.
01.00: Två mopedfyllerister grips av väktare vid ett nöjesställe i Ängelholm. Polisen övertar gripandet och tar hand om männen som misstänks för rattfylleri.
FREDAG:
16.00: Ett par som är ute i Veberöd blir beskjutna. Det är en man och en kvinna i 20-årsåldern som beskjuts och en av dem träffas. Polisen uppger att det sannolikt är ett luftvapen som använts.
 
 

Publicerad 10 April 2017 05:24