Stenbumling landade på 11-årings kudde

Vill sätta in skottsäkert glas

SVEDALA. Det busstreck som några ungdomar i Svedala bestämde sig för att dra under lördagskvällen hade kunnat sluta i tragedi. Bara några minuter innan stenbumlingen for genom fönstret hade Ann-Kristin Kristenssons 11-årige son legat i sängen där den landade.
– Hade det varit lite tidigare hade han fått stenen rakt i huvudet. Bara några minuter tidigare hade han legat i sin säng och kollat på sin mobil, säger Ann-Kristin Kristensson, som satt och tittade på tv i vardagsrummet när smällen kom.
– Vi trodde först att det var lampan som gått sönder, men när vi kom in i rummet var det projektiler av glas överallt och på sonens huvudkudde låg en stor sten.
– Jag är bara så glad att inget av barnen var i rummet. Det hade kunnat sluta riktigt illa.
Ann-Kristin och hennes man sprang snabbt ut på gatan, men den eller de som gjort det hade hunnit försvinna.
– En man som stod ute på gatan och skrek efter dem berättade för oss att det var ett ungdomsgäng på mellan 6-8 personer, men mer än så vet vi inte.
De båda barnen, 11 och 6 år gamla, som bor i rummet mår båda bra, men de är rädda för att vistas på sitt rum och vägrar sova där tills ett nytt fönster är på plats.
– Vi får sätta in ett skottsäkert glas, som inte krossas. Man vet ju inte. Det kan ju hända igen, säger Ann-Kristin, som i direkt anslutning till händelsen valde att gå ut och berätta på byns anslagstavla på Facebook om vad som hänt.
– Det här är mycket allvarligare än ett busstreck. Jag ville att föräldrar som haft sina barn på byn skulle veta vad som hänt. Förhoppningsvis frågade de när de kom hem vad de hittat på, säger Ann-Kristin, som nu hoppas att den skyldige tar mod till sig och kommer och ber om ursäkt.
– Det hade betytt mycket för mina barn och gett dem en chans att känna sig trygga igen.  

Publicerad 10 April 2017 16:00

Lokaltidningen Svedalas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag