Risk för stora mängder nederbörd och snö

"Bra att följa prognoserna om man ska ut och resa"

VÄDER. Stora mängder nederbörd och risk för snö. Det är den dystra prognos som SMHI redogör för inför den stundande påskhelgen.
– Sammanfattningsvis bli det en kall helg med mycket nederbörd, framförallt på påskafton, säger Per Lundgren, meteorlog på SMHI.
Under skärtorsdagen drar kall luft in över landet norrifrån och drar efterhand ner över Skåne, som räknas få ungefär 10 grader med västliga vindar och en och annan regnskur.
– Långfredagen erbjuder något torrare luft, men även här finns det risk för en och annan skur, säger per Lundgren.
På Påskafton drar sedan ytterligare ett lågtryck in och för med sig stora mängder nederbörd.
– Nederbörden blir framförallt i regn, men upp mot småländska höglandet finns det även risk för snö. Det är dock inte så troligt att den kommer lägga sig på marken.
Påskdagen kan erbjuda något minskad molnighet, men även då kan det förekomma snö och regn.
Prognosen för Annandagen är än så länge preliminär, men enligt de uppgifter man har just nu kan det bli den värsta dagen.
– Under måndagen kan det innebära snö även i Skåne. Det blir kallt och ostadigt och för alla som ska ut och resa är det bra att hålla sig uppdaterad med senaste prognos. Vid kraftiga väderförhållanden går vi ut med information tre dagar innan och varningar kommer inom ett dygn, säger Per Lundgren.  

Publicerad 12 April 2017 13:11