Äntligen:

Släpp kossorna loss det är vår!

Hitta ett kosläpp nära dig

SKÅNE. Om bara några dagar är det äntligen dags för de första kossorna att släppas på grönbete, något som på senare år fått folk att gå man ur huse.
Vill du också uppleva hur kossorna bokstavligen spritter av glädje över att släppas ut efter den långa kalla vintern finns det en rad olika arrangemang i Skåne att välja mellan, då flera bönder öppnar upp sina gårdar för allmänheten.
För de som inte har möjlighet att ta sig ut på landet, erbjuder Skånemejerier även Live-streaming från flera av sina släpp så att man kan njuta av detta härliga vårtecken även hemma i soffan.
 
Här hålls pubilka släpp:
 
16 april, Björketorps Gård
På Björketorps Gård i Johannishus släpps korna Påskdagen den 16 april kl.11.00.
bjorketorpsgard.se gps: Björketorpsv. 17
Förutom kosläppet finns det möjlighet att provsitta traktorer, åka hölass och ridklubben har ponnyridning för både liten och stor. Vi visar vårt nya lösdriftsstall för hästarna. Det kommer att finnas försäljning av grillad korv/hamburgare, kaffe/te och självklart gårdens hemgjorda glass. Se hur korna mjölkas i en mjölkrobot. Barnen bjuds på mjölk så långt lagret räcker. Parkeringsavgift 20:- går till Fredriksbergs bandyklubb. Båda klubbarna, parkering respektive ponnyridningen, behåller sina pengar oavkortat. Kom och stöd dessa!

21 april, Önnestads gymnasiet
På Önnestadsgymnasiet släpps korna den 21 april kl.10.00. Skolgatan 37, 291 73 Önnestad
Förutom kosläppet erbjuds en mindre fika med chokladmjölk från Skånemejerier så långt lagret räcker. Det finns möjlighet att träffa våra djur, åka hölass, titta på kalvar, ponnyridning, provsitta en traktor och andra trevliga aktiviteter. Dessutom kommer Kalvin på besök.

22 april, Nils Holgerssongymnasiet i Skurup
På Nils Holgerssongymnasiet i Skurup är det kosläpp lördagen den 22 april. Korna släpps i två omgångar kl. 11.30 samt kl. 14.30. 
Gården är öppen mellan kl. 10 – 17 och skolan har samtidigt Öppet Hus. Skolan visar sina gymnasieprogram inom Bygg- och anläggning, Fordon- och transport, Naturbruk samt gymnasiesärskolan. Parkering 20 kr.
Utöver kosläpp kommer det finnas försäljning av grillad korv, ponnyridning, traktoråkning, prova-på-maskiner samt olika djur att titta på och klappa om man vill. Skånemejerier är på plats och ni kan träffa Kalvin som bjuder barnen på chokladmjölk så långt lagret räcker. Träffa en biodlare, kom och prata miljö, kretslopp, hållbarhet och återvinning med oss och Tetra-Pak.

22 april, Naturbruksgymnasiet Bräkne-Hoby
På Naturbruksgymnasiet i Bräkne-Hoby släpps korna den 22 april kl.11.00. Gården är öppen mellan kl. 9.00–14.00. Gamla Riksvägen 61, 372 62 Bräkne-Hoby
Förutom kosläppet finns det möjlighet att åka hölass bakom traktor, ponnyridning, provsitta traktorer och mycket mer. Det bjuds på mjölk och bulle så långt lagret räcker. Parkeringsavgift 20:- går oavkortat till Lions.

27 april, Svalöfs Gymnasium i Svalöv
På Svalöfs gymnasium släpps korna ut den 27 april kl. 10.00. Rönnebergsvägen 8, 268 34 Svalöv
Barnen bjuds på chokladmjölk och kanelbulle så långt lagret räcker. Försäljning av grillad korv och möjlighet att äta sin medhavda pickninck finns. Det kommer vara öppet i smådjursstallarna och i djurparken. Det blir även maskinvisning, halmhoppning och så kommer Kalvin på besök.

6 maj, Trolle Ljungby
På Trolle Ljungby Gods släpps korna ut den 6 maj kl 11.00. Trolle Ljungby Gods, Trolle Ljungbyvägen 293, 290 34 Fjälkinge
trolleljungby.com    www.facebook.com/TrolleLjungby
Förutom kosläppet finns det möjlighet att besöka våra utegrisar, provsitta traktorer, besöka Charlis Brygghus för en liten ölprovning, ponnyridning och andra roliga aktiviteter. I vårt fina växthus har vi bjudit in ett gäng matproducenter som visar upp och säljer sina produkter. På gården utanför har vi försäljning av grillad viltkorv, viltburgare, öl och must från bryggeriet, choklad från Minas Chokladstudio, kaffe och glass m.m. Allt går att avnjutas på en halmbal i solen eller vid långbord inne i värmen i växthuset. Barnen bjuds på mjölk så långt lagret räcker!

6 maj, Öjeby Gård
På Öjeby Gård släpps korna ut den 6 maj kl 11.30. Gården är öppen kl 10.00 –14.00. Öjeby 1, 585 62 Linghem www.facebook.com/ojebygard
Förutom kosläppet finns möjlighet att åka hölass, provsitta gårdens maskiner, klappa kor och kalvar, hoppborg på bondens vis och andra trevliga aktiviteter. Även en gårdsmarknad med lokala leverantörer och försäljning av grillad korv och hamburgare, kaffe, dryck och glass. Vi kommer att bjuda på mjölk. Parkeringsavgift 20:-
 

Publicerad 13 April 2017 10:40