Foto: Mostphotos.com

Foto: Mostphotos.com

Medan du höll långhelg...

Flera garagebränder i Malmö

SKÅNE. Flera garagebränder i Malmö och ett sjödrama utanför Simrishamn. Lokaltidningen sammanfattar några av de större utryckningarna i Skåne under påskhelgen.
MÅNDAG:

20.47: SOS alarm får samtal om att två bilar brinner i ett garage på Stensjögatan. Polis, räddningstjänst samt ambulans skickas till platsen.

20.36: Tre maskerade personer rånar ICA Nära på Wrangels allé i Färlöv. Rånarna hotar personalen med kniv och pistol och lämnar platsen med bil. Rånbytet betår av kontanter och tobaksvaror.

15.51: En skogsmaskin ramlar av ett släp på länsväg 1324 sydöst om Broslätt i Höörs kommun. Skogsmaskinen ligger tvärs över vägbanan som är helt blockerad. Det läcker diesel från skogsmaskinen. Ingen person är skadad. Räddningstjänst och polis skickas till platsen.

00.31: En uppringare berättar om en vinglig personbilsfärd i norrgående körriktning på E6 i höjd med Helsingborg södra. Polis skickas mot platsen och strax därefter stoppas bilen för kontroll. Föraren, en körkortslös kvinna i 25-årsåldern, omhändertas för provtagning misstänkt för drograttfylleri. I bilen sitter också en man i 30-årsåldern och i bilen anträffas en pistol. Mannen grips misstänkt för grovt vapenbrott vilket även kvinnan misstänks för.

SÖNDAG:

20.51: I havet mellan Simrishamn och Bornholm faller plötsligt en rysk besättningsmannen på ett handelsfartyg överbord. En finsk besättningsman klär på sig en överlevnadsdräkt och håller honom över vattenytan i 1,5 timme innan sjöräddning från Danmark och Sverige kommer till platsen. De båda sjömännen transporteras med helikopter till Blekingesjukhuset i Karlskrona. Mannen som inte haft överlevnadsdräkt på sig är kraftigt nedkyld och har bland annat svårt att andas.

17.32: Polis och ambulans skickas till Tivoliparken i Kristianstad med anledning av att en man i 36-årsåldern har blivit knivhuggen i skinkan. Han förs med ambulans till sjukhus men vill inte medverka i någon polisutredning.

02.59: Två personer blir skjutsade av två okända män i en svarttaxi till Ribersborgsstigen i Malmö. När de kommer fram till platsen tar en av männen fram en kniv och tilltvingar sig mobiltelefon och kontanter från målsägarna. En av männen får en sårskada på huvudet i samband med händelsen.

02.40: Polis åker till Påskliljegatan i Malmö med anledning av flera uppringare som berättar om ett antal höga smällar. Inga skador på varken person eller fasad konstateras, men polisen hittar tomhylsor utomhus. En anmälan upprättas om grovt brott mot vapenlagen.

LÖRDAG:

23.54: En uppringare berättar att han blivit rånad på sin hyrbil av två män på Axel Danielssons väg i Malmö. Under samtalets gång nås polisens ledningscentral av ett annat samtal där en uppringare anträffat en dumpad personbil vid en busshållplats på Tenorgatan. Polis skickas till båda platserna för kontroll.

21.50: Larm inkommer om brand i ett garage på Von Lingens väg. Polis skickas till platsen för kontroll och för att biträda räddningstjänsten. Det är andra gången det brinner i ett garage på samma adress inom loppet av ett dygn.

FREDAG: 

21.39: Det brinner i ett underjordiskt garage på Von Lingens väg i Malmö. Polis och räddningstjänst skickas till platsen. Räddningstjänsten meddelar att det är 10-15 bilar som brunnit. Ett stort antal bilar i samma garage får rökskador. Taket i garaget brandskadat, betongbitar lossnar och faller ner.

Publicerad 18 April 2017 05:00