Tamisha Gassheld, Ida Rosdal, Julia Sjögren och Colin Hansson diskuterar upplägget för Sommarsporren 2017. @Citat :”Utbildade ledare är ett viktigt krav. Det är ju de som har hand om barnen”

Tamisha Gassheld, Ida Rosdal, Julia Sjögren och Colin Hansson diskuterar upplägget för Sommarsporren 2017. @Citat :”Utbildade ledare är ett viktigt krav. Det är ju de som har hand om barnen”

Unga och erfarna i startblocket

SVEDALA. Sommarsporren 2017 äger visserligen inte rum förrän i augusti. Men ett sextiotal taggade ungdomar är redan igång med planeringen.

I Klågerupskolans matsal har de samlats. Ungdomarna som ska leda sommarens stora final, Sommarsporren. Idrottshändelsen har funnits i många år och i olika utformning.

Bengt Månsson är engagerad i idrottsföreningen på Spångholmskolan och en av de ansvariga för Sommarsporren. I år är alla ungdomsledare som ansvarar för barnen, från skolornas idrottsföreningar.
– Utbildade ledare är ett viktigt krav. Det är ju de som har hand om barnen, säger Bengt Månsson.

Sommarens ”sporre” äger rum den 7–11 augusti. Men arbetstiden har redan börjat.

Ett sextiotal ledare kommer ha sporren som sommarjobb i år. Och planering krävs, i år är runt 360 barn anmälda.

Ida Rosdal och Tamisha Gassheld går i nian på Klågerupskolan. De ska båda arbeta som ledare och ser fram emot årets sporre.
– Det är ett roligt sommarjobb att ha. Man får umgås och testa sporter, säger Ida Rosdal.

Det är mycket praktiska saker som ska lösas. På schemat under dagens upptaktsträff är det allt från att bestämma färg på t-shirts till att göra presentationer av sin ledargrupp.
– För att berätta vilka vi är för föräldrarna, säger Ida.

De båda har varit ungdomsledare i skolans idrottsförening så de är vana att ha barngrupper. De vet hur man löser konflikter eller andra situationer som kan uppkomma. Barnen känner de också sedan innan.

Tamisha Gassheld berättar att sporren handlar om att få barnen intresserade av idrott. Men samtidigt också om att de som bor på olika orter i kommunen ska lära känna varandra.

Tävling står inte i fokus, det handlar om att jobba tillsammans.
– Det är ganska stora åldersskillnader, så det är bättre så, säger Tamisha.


Publicerad 03 June 2017 06:00