Martin Carlström
– Vi har inga speciella traditioner på nationaldagen. Är vi lediga så brukar vi däremot göra lite extra god mat till familjen.

Martin Carlström – Vi har inga speciella traditioner på nationaldagen. Är vi lediga så brukar vi däremot göra lite extra god mat till familjen.

Veckans fråga:

Vad betyder nationaldagen för dig?

ENKÄT. Den 6 juni är det Sveriges nationaldag. Vad betyder dagen för dig och hur uppmärksammar du den?

Lina Sjöberg
– Den betyder inte så mycket. Hade man gjort det som de har det i Norge, hade det nog blivit en annan grej. Sen fyller min svärfar år dagen innan nationaldagen, så vi brukar fira lite då.

Lina Sjöberg – Den betyder inte så mycket. Hade man gjort det som de har det i Norge, hade det nog blivit en annan grej. Sen fyller min svärfar år dagen innan nationaldagen, så vi brukar fira lite då.

Tobias Bertilsson
– Som det är nu tar jag det som en extra, skön och ledig dag. Men det är klart att det är viktigt att hedra Sverige, och det hade inte varit fel om vi firat lite mer som i Norge.

Tobias Bertilsson – Som det är nu tar jag det som en extra, skön och ledig dag. Men det är klart att det är viktigt att hedra Sverige, och det hade inte varit fel om vi firat lite mer som i Norge.

Publicerad 03 June 2017 09:00