Karin Nilsson med Malte Malmström, 7 år, och Allan Nilsson, 6 månader
– Vi firar traditionellt i vår familj med midsommarstång, dans och lekar. Vi brukar vara hos några kompisar. Och till mat blir det också traditionellt med sill och potatis, och så brukar vi grilla.

Karin Nilsson med Malte Malmström, 7 år, och Allan Nilsson, 6 månader – Vi firar traditionellt i vår familj med midsommarstång, dans och lekar. Vi brukar vara hos några kompisar. Och till mat blir det också traditionellt med sill och potatis, och så brukar vi grilla.

Hur firar du midsommar?

ENKÄT. Snart är det dags för midsommar. Hur firar du?

Tamás Béres
– Jag och min fru ska på dejt. Vi är från Ungern och kommer att äta ungersk mat. Det blir ingen dans runt stången, men vi kanske dansar hemma.

Tamás Béres – Jag och min fru ska på dejt. Vi är från Ungern och kommer att äta ungersk mat. Det blir ingen dans runt stången, men vi kanske dansar hemma.

Lena Ekelund
– Jag har inget planerat än så länge. Annars så brukar det vara väldigt fint i kyrkan på midsommar.

Lena Ekelund – Jag har inget planerat än så länge. Annars så brukar det vara väldigt fint i kyrkan på midsommar.

Lizbeth Lindgren
– Vi firar midsommarafton hos bekanta och med dotter och barnbarn på midsommardagen. När barnen var små dansade vi alltid kring midsommarstången. Nu sitter vi på balkongen och myser.

Lizbeth Lindgren – Vi firar midsommarafton hos bekanta och med dotter och barnbarn på midsommardagen. När barnen var små dansade vi alltid kring midsommarstången. Nu sitter vi på balkongen och myser.

Publicerad 17 June 2017 09:00