Äldreboendet ärver närmare halv miljon

Emilia Persson testamenterade sitt arv till Solgården för 26 år sedan

KLÅGERUP. ?För 26 år sedan testamenterade Emilia Persson, boende på Solgården i Klågerup, det mesta av vad hon ägde till äldreboendet. Pengarna har dock inte betalats ut, förrän nu.
När Emilia Persson gick bort 1991 placerades pengarna i en fond och sedan dess har endast avkastningen betalats ut till Solgården. Men 2015 kom länsstyrelsen fram till att ärendet hanterats felaktigt och att hela summan ska betalas ut till boendet, uppger Sydsvenskan.
– Jag har känt till arvet och varit glad för de 8000–10 000 kronor som vi fått varje år. Jag har inte känt till hela summan förrän nu, berättar Anna-Stina Nished som är enhetschef på Solgården för Lokaltidningen.
De pengarna har använts till att köpa in en ny servis, underhållning och en personalfest, för att nämna något.
Summan som ?Solgården nu får ta emot är 406 350 kronor.
– Det är helt fantastiskt. Jag har aldrig hört om ett boende som fått ärva så mycket. Det står i testamentet att pengarna ska gå till de boendes och till personalens trevnad. Vi har köpt in nya trädgårdsmöbler och ska köpa in en parcykel med hjälpmotor. Vi kommer att samla alla boende och informera om arvet och höra vad de har för önskemål, säger Anna-Stina Nished.
För det ?känns viktigt att de boende får vara med och bestämma vad pengarna ska användas till, och förvalta Emilia Perssons önskemål. Men Anna-Stina Nished tycker inte att Solgården behöver sätta sprätt på allt på en gång.
– Vi får fundera lite mer på hur vi ska använda pengarna. Det är så pass nytt än så länge att vi inte har kommit så långt i tankarna. Det kanske blir en fest framöver, säger Anna-Stina Nished.

Publicerad 26 June 2017 11:54

Lokaltidningen Svedalas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag