Svedalascouter samlade in 90 000 till Majblomman

SVEDALA. ??Nu står det klart att Svedala scoutkår lyckades samla in nästan 90 000 kronor till hjälporganisationen Majblomman. Årets insamling är den bästa på flera år. Allra bäst sålde 11-åriga Moa Samuelsson som fick in över 11 000 kronor.
– Det är en viktig insats som våra scouter gör för andra barn i sin egen hemkommun. Vi pratar om vad pengarna används till och många är väl medvetna om att det finns kompisar i klassen som har det tufft.  Bland annat har de berättat att de finns elever som sjukanmäler sig när skolan ska på utflykt eftersom de inte har någon cykel,  säger Anna Gianuzzi som är ordförande i Majblomman Svedala i ett pressmeddelande.
Inför sommarlovet brukar antalet ansökningar till Majblomman öka och 2017 har det kommit in något fler jämfört med föregående år.
 – På sommaren märks skillnaderna mellan de som har och de som inte har extra tydligt. Det uppstår en klyfta mellan barn då förutsättningarna för att genomföra olika aktiviteter och sysselsättningar ofta är en kostnadsfråga, säger Anna Gianuzzi.

Publicerad 28 June 2017 06:00

Lokaltidningen Svedalas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag