Gunilla Poppe om sina skånska godbitar

SOMMAR. Teaterprofilen och skådespelaren Gunilla Poppe har fullt upp med sin sommarföreställning ”Sista sommaren” som spelas på Poppegården i Domsten. Men vilka är egentligen hennes smultronställen i Skåne?
Gunilla Poppe har flera godbitar att delge Lokaltidningens läsare, när vi ber henne dra sin topp fem-lista.

Domstens hamn. ”Det ligger såklart närmast för mig. Det finaste är när man går vid naturreservatet mot Viken till. Där finns fina örter och andra spännande växter. Det är oslagbart, alltså.”
Ramlösa. ”Det finns en gång där som kallas filosofiska gången som är väldigt fin. Det är stämningsfullt med bokarna, och det finns anknytning bakåt i tiden där. Birger Sjöbergs hus ligger i närheten.”
Skånska slätten. ”Ja, hela den skånska slätten överhuvudtaget, var den än uppenbarar sig. Det är fantastiskt att få se detta. Så här års är det jättefint men även på hösten när det är sådär lite ruggigt, alltså.”
Råå fiskeläge. ”Där finns många gamla hus, mycket historia. Det är väldigt fint där vid hamnen och de har även ett gammalt sjöfartsmuseum som alltid är roligt att gå till.”
Kullens fyr. ”När man står där och ser ut över klipporna... Det är en så fantastisk utsikt. Där är det nästan två hav som möts, du får en enorm utblick över allt man ser. Man känner ibland också de friska vindarna. De har också fina örter och växter om man ger sig tid för det. Det är oslagbart.”

Publicerad 10 July 2017 06:00

Lokaltidningen Svedalas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag