Diggoloo:

"En föreställning för fyra generationer"

Hallå där...
Patrik Krall, producent för Diggiloo som just nu är ute på sommarturné.
Är ni nöjda med årets artistfält?
–Vi är jättenöjda. Det känns som ett riktigt bra gäng med stor bredd och variation. Vi vill alltid ha med lite unga, fräscha ansikten, gärna från Melodifestivalen som till exempel Robin Bengtsson och Wiktoria. Sedan vill vi även ha veteranerna och några artister för den lite äldre publiken, som Jessica Andersson och Tommy Nilsson. Plus någon som är bra på att prata och kan få in lite humor i hela paketet och den personen har vi i Özz Nûjen i år. Så en grymt bra mix helt enkelt.
Vad är det som gör Diggiloo till en sådan publikmagnet?
– Jag tror att det beror på att det finns något för alla. Vi brukar säga att vi är en föreställning för fyra generationer, alla ska tycka att det är roligt att gå på Diggiloo oavsett om man är tre eller 90. Och om det är för hoppborgarna, stämningen eller musiken man kommer spelar ingen roll. Så vi jobbar väldigt hårt med att alla ska trivas och det tycker jag att vi har blivit väldigt bra på. Sedan är alla som jobbar med Diggiloo ett väldigt härligt gäng och vi har jätteroligt när vi jobbar och jag tror det smittar av sig på publiken.
Kan du avslöja något om årets show?
– Det kommer bjudas på allt mellan himmel och jord, både stämningsfulla klassiker och riktiga popdängor som gör att man inte kan sitta stilla. Vi har även en del så kallade ”sommarplågor” med i låtlistan så det kommer bli fantastiskt.
Vem hade varit drömartisten att få med sig på turnén?
– Oj, vad svårt. Vi har haft med så många artister genom åren att det snart inte finns några nya ansikten kvar att välja mellan. Men det hade varit väldigt roligt att ha med Helen Sjöholm.

Publicerad 10 July 2017 07:00

Lokaltidningen Svedalas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag