Musikfesten igång – slog publikrekord direkt

"Det var fantastisk stämning"

Av
Gustav Persson

SVEDALA. Igår sparkade musikfesten i Svedala igång. Och det blev publikrekord direkt för Sommarrock Svedala.
I år fyller Sommarrock Svedala 30 år och igår rivstartade man med att slå publikrekord redan första dagen. 5200 var på plats för att bland annat se Magnus Carlson och Europe.
– Vi slog publikrekordet för torsdagen. Det var fantastisk stämning och vädret blev ju kanon tillslut. Det blev helt enkelt en riktigt bra kväll. Satte det här standarden för helgen blir det lysande, säger festivalgeneralen Markus Lindberg.
Att börja 30-årsfirandet med ett rekord smakar förstås mumma för alla inblandade.
– Det är verkligen något som peppar hela organisationen. Förköpen har också gått väldigt bra och vi har sålt 75 procent fler än förra året.
Om man kan slå publikrekord totalt sett är svårt att svara på redan nu, enligt Markus Lindberg. Men han säger att chansen absolut finns.
– Jag hoppas att vädret ska hålla sig och det blir en folkfest med både gamla och unga. Jag ser mest fram emot det. Det vi älskar att göra är att skapa just en fest där alla hör hemma.
Sommarrock rullar vidare idag och imorgon och precis som vanligt är spelschemat späckat. Om festivalgeneralen själv plockar ut några godbitar låter det så här:
– Jag hade sagt Europe, men det var ju igår. Jag tror att Magnus Uggla kommer bli jättebra. Sen tror jag också att kompisarna Hasse (Andersson), Nisse (Hellberg) och Pernilla (Andersson) kommer bli perfekt. De skapar den folkliga stämningen vi vill ha.  

Publicerad 14 July 2017 10:45

Lokaltidningen Svedalas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag