Ola Selmén får man fånga i farten.?Han är konferencier och underhållare och gör lite det som faller honom in. “Jag vill inte vakna upp när jag är 82 och känna att jag ångrar mig och bara har levt ett förberedande liv”, säger han.
?

Ola Selmén får man fånga i farten.?Han är konferencier och underhållare och gör lite det som faller honom in. “Jag vill inte vakna upp när jag är 82 och känna att jag ångrar mig och bara har levt ett förberedande liv”, säger han. ?

Full fart framåt för Ola Selmén

"Vill vara nyfiken på livet och inte leva förberedande"

SOMMARPROFILEN. Han är känd bland annat för Världens snabbaste allsång och det här blir världens snabbaste intervju. Ola Selmén får man fånga i farten.

– Det ligger en kronisk tidsoptimist och gnager i mitt inre, säger han.

Världens snabbaste allsång, barnprogrammet Amigo, konferencier på HIF-s matcher och senast aktuell i SVTs Upp till bevis. Schemat är späckat för Ola Selmén och för att lyckas få till en intervju får jag göra honom sällskap i en tågbistro, en del av sträckan mellan Malmö och Göteborg.

Vart är du på väg?

– Nu är jag på väg till Göteborg, där ska en kompis köra oss till Gagnef festivalen i Dalarna. Där jag ska förena nytta med nöje – som den frilansande människa jag är ska jag bonda på.

Vad har du i kikaren?

– Som underhållningsproletär får man en lägga en plan varje år. För nästa tänker jag friluftsliv. Vår generation har rest mycket, men ur miljösynpunkt kanske man vill vara lite mer ”himmavid” just nu.  Det blir någon typ av etermedia.

Du lämnar Skåne nu, men vad är annars sommarskåne för dig?

– Jag är uppvuxen i Ramlösa, Helsingborg. Härlig sommarstad och jag har varit mycket i Båstad. Vid Hovs hallar kastade vi oss ut för en klippa i våra pre-teenår till föräldrarnas stora glädje, haha. Skåne är ett härligt landskap. Synd att Hallandsåsen inte är 1 000 meter hög, då hade Skåne varit komplett. Det hade varit gött med en utmanande skidåkningsmöjlighet.

Du bor i Malmö, som du kallar Skånes Kingston..?

– När man är i Stockholm och sms:at tio personer om vi ska ta en fika. ”Ja, efter klockan åtta i kväll”. I Malmö, om man skickar samma fråga, får man svaret ”Ja, vi ses om en kvart”. Livet är väl viktigare än karriären i Malmö. I Skåne är det mer fokus på att ha det gött.

Vad passar dig bäst?

– Jag strävar efter att ha det gött. Sen är det ju svårt som frilans att balansera upp jobb och fritid. Jag tycker det är härligt att umgås med min dotter.

Jag har förstått att du har kontoret i sängen...?

– Haha, ja jag hade det förut. Då skrev jag på manus där. Men nu när jag har fått barn har jag strukturerat upp det lite mer.

Du jobbar ju som konferencier. Tröttnar du ibland?

– Det är ju väldigt mycket ge och leverera. Då är det viktigt att fylla på så att man inte får glädjetågsunderskott. Då rör jag på mig, mediterar. Försöker äta bra och trotsa småbarnsårens grundlag och sova ordentligt.

Du släppte en barnbok i fjol..?

– Ja, Ruben och Hejarklackskungen. Det är ett fotbollstema men handlar om att göra saker ihop. Det är ett individualistiskt samhälle vi lever i med like-hets. Alla delar av samhället samlas kring sport, hejar på samma sak.  ?Fotboll och supporterkultur har fått mycket skit. Men sedan tycker jag som de flesta andra att det är sinnessjukt att man ska slåss i det sammanhanget.

Du har jobbat mycket med och för barn..?

– Ja, det är något väldigt direkt och magiskt med barn. Gör du något bra får du direkt reda på det. Det är kul att ha det här läskande, lite naiva och nyfikna – det vill man ha kvar hela livet, vara sugen på livet och inte leva ett förberedande liv.

OLA?SELMÉN

Född: Ramlösa, Helsingborg
Bor: Malmö
Ålder: 38
Familj: Dotter och sambo
Dålig ovana: "Har storslagna planer som inte alltid genomförs"
Gör helst på sommaren: "Cyklar till parken med dottern och läser, golfar gärna eller surfar"

Publicerad 29 July 2017 06:00