Experten:

Så loppisfyndar du bäst i sommar

"Tänk på hur ett föremål skulle kunna se ut hemma hos just dig"

SOMMAR. En hel del semesterfirare vill passa på att besöka några av alla de loppisar som har öppet i sommar-Skåne. Lokaltidningen bad loppisexperten Ulrika Lundby lista sina bästa tips i jakten på nya fynd.

Hon äger Simsalabim Förvandlingsdesign i Höganäs, ett företag som restaurerar möbler och återanvänder gamla saker. Det började som en hobby och kurser i möbelrenovering, sedan har det flutit på.

Det finns mycket att vinna på att köpa begagnat och återanvända saker, menar hon. Många köper nytt per automatik för att det ofta kan gå snabbare och att man vet vad man får på ett annat sätt än om man köper saker på loppis, resonerar hon.

– Kanske tar det lite längre tid men det går att göra en förändring. Och man gör något bra både för miljön och för sig själv. Har man tur kan man ju sätta sin egen prägel på loppisfynd man kommer över, menar Ulrika Lundby.

– Du kan sätta hjul på en byrå och plötsligt kan den användas på flera olika sätt och i flera rum, säger hon för att nämna ett exempel.

Här nedan listar Ulrika Lundby sina hetaste tips i jakten på de bästa loppisfynden:

Sociala medier. ”Många loppisar har egna Facebooksidor. Har man tur kanske de lägger ut bilder på sina grejor lite innan de ställs ut. Man kan alltid kontakta dem och se i fall de kan tänka sig att lägga undan föremål du är intresserad av.”

Omvärldskoll. ”Bilda dig en egen uppfattning om föremålet du är intresserad av i förväg genom att jämföra med likvärdiga saker på Blocket. Där finns bra jämförelser att göra.”

Undvik köer. ”Många loppisar är otroligt poppis och kan vara fullsmockade när de öppnar. Det kan vara bra att komma dit en timme senare. Visst, risken finna alltid att vissa saker kan sälja slut men på en del loppisar ställer de fram saker efterhand.”

Våga fråga. ”Hittar du inte det du är ute efter kan du alltid fråga om dem har det på lager. Jag frågar ibland om det när jag är på plats.”

Var förberedd. ”Håll koll på vilka mått det du ska köpa ska hålla. Det finns ju ingen bytesrätt på saker du köper på loppis som de har i butikerna.”

Vidga vyerna. ”Tänk på hur ett föremål skulle kunna se ut hemma hos just dig och sätt gärna din egen prägel på det. Det finns stora möjligheter att göra om saker man har köpt och forma dem som man själv vill.”

Var spontan. ”Håll utkik efter Loppis-skyltar utmed vägen i sommar. Vem vet, kanske just det där drömfyndet går att hitta när man minst anar det?”

Publicerad 30 July 2017 06:00

Lokaltidningen Svedalas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag