Trädgårdens högtid snart här

SOMMAR. Nu börjar Den stora trädgårdsfesten närma sig, med engelsk trädgårdsnestor som dragare men också nya typer av trädgårdar. Som det brukar vara. Vi tar pulsen på Sofieros verksamhetschef Annika Malmgren.

Vad är det med trädgårdar som gör folk så begeistrade?

– Oj, det finns nog lika många skäl till det som det finns människor. Men jag tror dels att många helt enkelt är väldigt intresserade. Och det stora flertalet som kommer hit vill bli inspirerade. Det tror jag är en viktig del i trädgårdsfesten; att få komma hit och hitta nya uppslag till sina egna trädgårdar, se nya växter, fråga duktiga experter som kan så mycket. Och sen att bara gå runt och njuta!

Är det många som passar på att fråga experterna på plats?

– Ja, verkligen. Experterna brukar ha fullt upp. Och de som har byggt våra olika idéträdgårdar kommer också att vara på plats.

Och Monty Don, den engelske trädgårdsprofilen är också på plats?

– Ja, det är fantastiskt! Lite av en dröm som går i uppfyllelse. Han är väldigt inspirerande och kör inte med några konstiga formuleringar. Man kan inte sluta lyssna.

Blir det en stor trädgård, eller flera små?

– Vi har flera. Vissa kommer vara stora, vissa små. Variationen är viktig. Vi brukar ligga på mellan tio och femton olika idéträdgårdar.

Trädgårdsfest

Arrangemanget sker den 25-27 augusti på Sofiero klockan 10-18.

Publicerad 09 August 2017 06:00

Lokaltidningen Svedalas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag