Mångsysslaren och dansprofilen Ann Wilson har många järn i elden. En tid tvingades hon stanna upp och backa bandet, men nu har hon hittat balans.

Mångsysslaren och dansprofilen Ann Wilson har många järn i elden. En tid tvingades hon stanna upp och backa bandet, men nu har hon hittat balans.

Ann Wilson:

"Nu har jag hittat harmoni"

SOMMARPROFILEN. Hon dansade på högsta nivå, är jury i Let's dance och håller i trådarna för tre verksamheter. Ann Wilson har tvingats stanna upp, men nu är hon där hon vill vara.

– Nu har jag hittat harmoni, säger hon.

Ann Wilson driver dansskolan Wilson Dance Center i Helsingborg. Därtill är hon för de flesta känd som en av jurymedlemmarna i tv-sända Let's Dance. Men det stannar inte där. Hon tränar dansare på elitnivå, är domare i internationella danstävlingar, håller i inspirationsföreläsningar, arrangerar träningsresor och jobbar med en egen smyckekollektion.

Periodvis har det? blivit för mycket och för ett par år sedan fick hon  utmattningssyndrom.

– Jag hade jobbat utan andningspaus i princip sedan jag var 16 år. Jag ville vara en bra mamma och hade gått igenom en skilsmässa och sprang in i mer jobb för att det kanske var lättare att hantera det.

Där och då tvingades hon backa bandet och i dag har hon hittat harmoni.

– Jag tänker efter mer och jag är mer otålig med människor som bara suger energi. Och människor som gör ”rätt” av fel anledningar – då blir vänskapen eller arbetsrelationen kort. Jag prioriterar annorlunda i dag.

Ann Wilson har ?tävlingsdansat på absolut högsta nivå och är bland annat sjufaldig australiensk professionell mästare i standarddans. Hon bodde i Australien under femton år och drev dansskola.

– Jag har nog alltid varit orädd av mig. Jag brukar tänka att det är bättre att hoppa och hoppas att fallskärmen vecklar ut sig där någonstans på vägen, säger Ann Wilson.

Och tävlingsmänniska därtill.

– Jag tävlar inte mot andra, men mycket med mig själv. Jag vill vara en så bra mamma som möjligt, göra ett bra jobb. Jag vill helt enkelt vara min bästa version av mig själv.

I fjol gjorde hon sin tolfte säsong som jurymedlem i Let's Dance, tillsammans med Tony Irving är det hon som längst har suttit i domarbåset.

– Det har varit fantastiskt roligt att se de här personerna utvecklas. Det är en så härlig känsla och alla som medverkar i programmet blir som en familj.

Vilken roll har du i juryn?

– Jag är nog den som har varit lite mjukare.

Har du någon gång funderat på att hoppa av?

– Ja, vid ett par tillfällen. Jag tyckte det var så himla tråkigt när Dermot Clemenger slutade att jag kände det var dags för mig med.?Men så blev jag kvar. Mitt kontrakt är tvåårigt och jag har ett år kvar på det, men jag får se vad som händer.

Har det hänt att ni har varit riktigt oense i bedömningen?

– Ja, det tenderar att jag och Cecilia tycker mest olika. Personkemin finns inte riktigt, men vi jobbar på det.

Deltagarna lär sig ju mycket, men vad har du lärt dig som jurymedlem?

– Att vi är bara människor. När man ser dessa kändisar är det lätt att tänka att de kan allt. Men det är kämpigt med Let's dance. De flesta har varit ödmjuka inför uppgiften.

Hur är det att ha hamnat så i rampljuset?

– Det har för det mesta funkat bra. Men när jag är ute med min son Tom och han behöver mammatid är det ibland lite svårt att hantera att så många kommer fram och pratar. Sedan är inte singellivet lätt, David Hellenius har ”parat ihop” mig med alla möjliga och sedan kommer rubrikerna i skvallertidningarna. Men det är så David är, säger Ann Wilson och skrattar.

ANN WILSON

Född och bor: På Råå
Ålder: 49
Familj: Sonen Tom
Dålig ovana: ”Är otålig, men jobbar på det”
Gör helst på sommaren: ”Dricker kaffe i solen och njuter med familj och vänner”

Publicerad 12 August 2017 06:00