Klågerupsbo kastade hem SM-medalj

KLÅGERUP. Målet är och förblir att bli bäst i världen. Nu har släggkastaren Jennifer Quick, 17, en medalj i varje valör.

Nyligen knep Jennifer Quick från Klågerup ett brons på Ungdoms-SM i Gävle. Ryggproblem som inte velat ge med sig har gjort att hon inte kunnat träna som mycket som hon velat under säsongen, men målet att ta medalj på SM nådde hon ändå.

– Jag var ganska nervös men kastade längre och längre. Mitt längsta kast var på 52,37, 40 centimeter från guldet. Så det var jämnt, säger hon.

Jennifer Quicks personliga rekord är på 58 meter blankt och sattes på USM 2016, då hon tog sitt första guld.

– Nu ska jag vila såklart, sedan bygga upp mig och bli starkare. Ryggproblemen börjar släppa. Nästa år går jag upp till en slägga som väger fyra kilo och hoppas kvala in till JVM och ta medalj på SM igen.

Till vardags ?studerar hon på Teknikum i Växjö, en gynasieskola som har en friidrottsinriktning. Det betyder mycket att ha träningen så pass tillgänglig.

– Jag kan träna före och efter skolan, jag har ett nät av duktiga lärare, sjukgymnaster och allt som gör det lättare att ta sig till eliten, säger Jennifer Quick.

”Ibland är det lätt att tappa tålamodet”

Efter studenten ?hoppas hon kunna få stipendium för att studera vidare på ett college i USA. För att bli bäst i världen är det stora målet.

– Jag vill slå världsrekord. Men jag behöver inte göra det förrän jag är 25-30 år. Det tar lång tid att lära sig slägga och att bygga upp kroppen. Ibland är det lätt att tappa tålamodet och tänka att jag vill vara bäst nu, då är det lätt att man tar sönder sig och så är det kört. Jag har gjort många misstag men lär mig hela tiden nya saker, säger Jennifer Quick.

Publicerad 18 August 2017 14:38

Lokaltidningen Svedalas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag