Foto: Bildbyrån

Foto: Bildbyrån

Fler tågavgångar över bron under rusningstrafik

Tiominuterstrafik under rusning

MALMÖ/KÖPENHAMN. Från och med måndag underlättas livet för den som pendlar över Öresundsbron under rusningstrafik. Totalt blir det fyra extra tåg från Malmö på morgonen och tre extra avgångar från Köpenhamn på eftermiddagen.

– Äntligen kan vi erbjuda våra tågresenärer en restid nästintill som innan gränskontrollerna, säger Linus Eriksson, trafikdirektör på Skånetrafiken, i ett pressmeddelande.

Sedan id- kontrollerna på Kastrup togs bort i maj har Skånetrafiken arbetat för att normalisera vardagen för de tiotusentals människor som pendlar till arbete och studier på andra sidan sundet. De extra tågavgångarna att man nu återgår till tiominuterstrafik morgon och eftermiddag.

Förutom fler avgångar kommer restiden från Köpenhamn H till Malmö C utan tågbyte att kortas med upp till 20 minuter. Tidsvinsten är möjlig tack vare att uppehållen på Kastrup och Hyllie kortas. För den som reser vidare norrut från Malmö kortas restiden ytterligare då det längre uppehållet på Malmö C tas bort.

– För att visa vår uppskattning för öresundspendlarnas tålamod erbjuder vi från och med måndag 500 kronor i rabatt nästa gång man laddar sitt Jojo Period Öresund eller Jojo Student Öresund, säger Linus Eriksson.

De nya avgångarna:

Från Malmö C:
07:02
07:23
07:42
08:02

Från Köpenham:
15:56
16:56
17:16

Publicerad 01 September 2017 10:54