Foto. Privat

Foto. Privat

Pärlade armband för att köpa bil till mamma

”Äntligen kan hon åka och hälsa på mormor och morfar igen”

SVEDALA.  Under sommaren startade syskonen Nilsson en insamling ut över det vanliga. Genom att pärla armband, som de sålde, hoppades de på att få ihop tillräckligt för att kunna köpa en handikappanpassat bil åt sin cancersjuka mamma. Nu är de i mål och bilen står hemma på parkeringen.

– Det är en enorm frihet. För första gången på 1,5 år har mamma kunnat komma upp till mormor och morfar igen, säger äldsta dottern Jasmine Nilsson.

Jasmines mamma Anette har haft cancer sedan 2004, men sedan förra året har komplikationer efter en behandling gjort henne rullstolsburen. Frekventa sjukhusbesök tar mycket energi och ofta får de vänta i timmar på sjukhuset för att resa hem. 

Därför bestämde sig nittonåriga Jasmine och hennes syster Nathalie och lillebror Freddie att samla in pengar till en handikappanpassad bil. 

– Vi har tänkt på det länge. Det har varit störigt varje gång man ska åka någonstans, sa Jasmine i en tidigare intervju i Lokaltidningen.

Generositeten och stödet för syskonens insamling har varit stor och i dagarna kunde de meddela att de var i mål.

– Vi har fått ihop drygt 40 000 kronor. Folk har beställt armband, men även skänkt pengar. En del av mammas bekanta har även erbjudit sig att sälja våra armband vidare på marknader. Att det skulle gå så här bra trodde vi inte, säger Jasmine.

I förra veckan skrev syskonen på pappren för en Citroën med plats för rullstol där bak och premiärturen gick till Trelleborg för en fika. En tur för att hälsa på mormor och morfar har också hunnits med sedan dess.

– Mamma blev så glad att hon började gråta. Nu kan vi bestämma dag för dag vad vi vill göra och behöver inte planera så mycket. Det är en enorm frihet.

Publicerad 05 September 2017 10:37