Höst i hälsans tecken inleds på Flamman

SVEDALA. Hälsohösten på Nyttoliv Hälsocenter i Svedala har just börjat. Ingrid Banheden Breisner ser fram emot flera spännande föreläsningar som hon och maken Hans Breisner bjuder in till i höst.

– Vi börjar den 22 september med Janesh Vaidya på Flamman. Han är bland annat ayurvedainstruktör och har skrivit flera kokböcker, till exempel ”Maten är min medicin” som vi använder oss mycket av, berättar Ingrid Banheden Breisner.

Biljettförsäljningen har gått bra och hon hoppas på över 100 åhörare.

I vanliga fall hålls föreläsningarna och evenemangen som ordnas av Ingrid och Hans Breisner i butikslokalen vid Stortorget, där det går in ungefär 30 personer.

– Senare under hösten får vi besök av Ultralöparen Kristina Paltén, som under två månader sprang ensam genom Iran, säger Ingrid Banheden Breisner.

Kristina Paltén ville undersöka hur det stod till med tilliten i världen, om den mediala bilden stämde, och färdades längs med Irans norra kust. Hennes egna kortfilmer har fått stor spridning och hennes resa ska bli en dokumentärfilm. Kristina Paltén besöker Nyttoliv den 25 oktober.

Innan dess, den 24 september, gör hudvårdsspecialisten Maria Åkerberg ett kärt återbesök.

– Hon håller vanligtvis sina föreläsningar hemma i Göteborg, men brukar besöka oss en gång om året. Det är vi glada för, säger Ingrid Banheden Breisner.

Publicerad 12 September 2017 06:00

Lokaltidningen Svedalas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag