Nya stängsel ska ge säkrare vägar

BÖRRINGE/STURUP. ??Under veckan som kommer påbörjar Trafikverket arbetet med att säkra upp längs väg 813 och 816 med bättre stängsel. Det är ett omfattande arbete att byta viltstängsel längs väg 813 mellan Börringe kloster och Sturup och väg 816 mellan Sturupsvägen och väg 108. Stängslet som finns i dag är gammalt och brister i funktion.

– Främst beror skadorna på att vildsvin, som är väldigt vanliga i området, har bökat under stängslet. Vi kommer nu att byta ut viltstängslet mot ett så kallat faunastängsel. Det är konstruerat så att vildsvinen inte kan komma under det. Trafiksäkerheten kommer att öka betydligt, säger projektledare Suzanne Stjernström i ett pressmeddelande.

Totalt handlar det om 13 kilometer stängsel som ska tas ner och bytas ut. Arbetet sammanfaller med jaktsäsongen, och eftersom det här är ett vilttätt område är risken mycket stor att djur kommer att ta sig ut på vägarna.

– Man ska som bilist vara medveten om att en låg hastighet är avgörande för hur stor skadan blir om olyckan skulle vara framme. Håll den rekommenderade hastigheten och var särskilt uppmärksam vid gryning och skymning, säger Suzanne Stjernström.

Arbetet beräknas pågå till slutet av december.

Publicerad 06 October 2017 14:21

Lokaltidningen Svedalas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag