Svedalafotografen hittade hem efter 19 år

SVEDALA/TÖRRINGE. Efter nästan 20 år i Malmö var det dags för någonting nytt. Pia Larsson tog blixtar och kameror och flyttade till Svedala. Dessutom fick hon ett hederomnämnande när SM i fotografi avgjordes i Lund nyligen.

I våras flyttade fotografen Pia Larsson sin studio till Nygatan i Svedala, efter 19 år på Bergsgatan i Malmö. Eftersom hon är bosatt i Törringe har hon fått betydligt närmre till jobbet.

Det passerar inte på långa vägar lika mycket folk utanför fönstret nu som det gjorde i Malmö. Men det bekymrar inte Pia Larsson, som ville få det lite lugnare eftersom hon numera bara har öppet för bokningar.

– Som fotograf letar man nya kunder hela tiden. Barnet fyller bara ett år en gång, de flesta gifter sig bara en gång och så vidare, säger hon.

Medan det pratas om att det går dåligt för centrumhandeln på små orter har Pia Larsson än så länge bara positiva saker att säga efter ett halvår i Svedala.

– Jag känner mer för företagarna här än vad jag gjorde på 19 år i Malmö. Det är en trevligare atmosfär här. Jag har lärt känna mina grannar, man hälsar på varandra, stöttar och handlar av varandra, berättar Pia Larsson.

Pia Larsson förevigar barn, familjer och bröllop bland annat. Nyligen hölls SM i porträttfotografi och där fick hon ett hedersomnämnande för sitt foto av ett brudpar sittandes på en äng.

– Bilden är tagen utanför Klågerup. Jag hade inte tagit den speciellt för tävlingen utan valde en bild som jag tagit tidigare. Det betyder mycket att få ett sådant hedersomnämnande, säger Pia Larsson.

Bilden som fick ett hedersomnämnande av SM-juryn.

Bilden som fick ett hedersomnämnande av SM-juryn.

Publicerad 10 October 2017 06:00

Lokaltidningen Svedalas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag