Skräcknatten på Flamman lär bli en läskig historia. ??Foto: Billy Lindberg

Skräcknatten på Flamman lär bli en läskig historia. ??Foto: Billy Lindberg

"Det är något visst med att skrämmas"

Stort intresse gör att Sveamatea utökar antalet spökrundor

SVEDALA. Sveamateas spökhus på Flamman återvänder för sitt tredje år. Intresset från publiken är stort.

- Det triggar oss att fortsätta och det är en utmaning för oss att göra spökhuset vassare för varje år, säger Hampus Gsaxner som sitter i projketgruppen för årets spökhus.

På grund av att spökhuset gjort sig så populärt har teaterföreningen utökat antalet rundor samt längden på dem. Melina Carlsson är en av skådespelarna i spökhuset.

- Jag älskar att skrämmas men hatar att bli skrämd. Jag går själv inte in i spökhus men tittar gärna på skräckfilm, då kan jag ju gömma mig bakom en kudde om det blir för läskigt. Jag tror att det är adrenalinkicken man är ute efter när man vill bli skrämd, säger Melina Carlsson.

- Som skådespelare är man ute efter en reaktion från publiken. När den blir skrämd har man lyckats. Det är något visst med att skrämmas och även fast jag känner alla skådespelarna så blir jag skiträdd om jag går in i spökhuset. Därför håller jag mig i projektgruppen, säger Hampus Gsaxner.

Han vill inte avslöja särskilt mycket om årets föreställning i förväg. Överraskningsmomenten är förstås viktiga att hålla hemliga och när det väl är skarpt läge är det till stor del improvisation som möter besökarna.

- Men jag kan säga att det blir en del igenkänningsfaktorer. Vaktmästaren är alltid med, försäkrar Hampus Gsaxner.

Spökhusvandringarna är cirka 30 minuter långa och spelas totalt 16 gånger den 3-4 november.

Publicerad 25 October 2017 06:00