Hicko besöker Svedala för att hänga med unga på höstlovet. Arkivfoto: Livia Bergvall

Hicko besöker Svedala för att hänga med unga på höstlovet. Arkivfoto: Livia Bergvall

Häng med hund på höstlovet

SVEDALA/BARA. Höstlovet stundar. Det betyder att det vankas pumpor, pyssel och yoga för höstlovslediga unga. Här följer några av aktiviteterna i kommunen.

Det börjar med skräckpyssel på Bara bibliotek, den 30 oktober klockan 14. Med nypysslade fladdermöss och spöken i väskan kan man senare samma dag bege sig till biblioteket i Svedala där det blir bokfika och prat om Ingelin Angerborns spökböcker klockan 15.30.

För de något äldre barnen visas filmen Rum 213 på Flamman klockan 17 samt på Bara bibliotek 2 november klockan 15.

Tisdag-fredag fortsätter höstlovsveckan inte minst på Statarmuseet med djurparkspromenader, pyssel, sagor och en särskild höstlovsmeny i kaféet.

Den 1 november byter skräckpysslet och Angerborns spökböcker plats. Pysslet startar klockan 14 på Svedala bibliotek och bokfikat samma tid på biblioteket i Bara.

Det kommer också att berättas spännande och lite läskiga sagor på biblioteket i Svedala klockan 15.

För dem som är ännu lite äldre och vigare blir det yoga på Ungas fritid i Svedala. Vid samma tillfälle blir det en workshop med tjänstehunden Hicko som sägs lära ut hur hundar kan hjälpa människor att må bra.

På kvällen väntar en fackelvandring genom bokskogen i mörkret och tystnaden. Samling sker klockan 17 vid Malmö fritids magasin.

Publicerad 27 October 2017 08:00