Foto: Mostphotos.com

Insänt: "En nödvändig medvetandeprocess"

INSÄNT.

Kanske har ni funderat på varför den nästan oändliga floden av deprimerande nyheter, som når oss varje dag genom media, inte resulterar i djupgående diskussioner om orsaker eller åstadkommer genomgripande politiska beslut. På sin höjd tillkommer övervakningskameror, några lagar eller några fler poliser.

Men, det är egentligen inte så konstigt att politiker agerar som de gör och att samhällsproblemen ständigt ökar, även om de över tid ändrar karaktär! Vi är helt enkelt inte tillräckligt kloka för att hantera ett så här komplext samhälle. Inte förrän vi kollektivt förstått systemfelet och börjar åtgärda det, så är mänskligheten på rätt väg. Inga elbilar, solceller, eller nya teknologier kommer att förändra ekvationen. Det enda vi gör är att gömma, flytta och skapa samhällsproblem.

Därför är hela denna mediaflod, fylld med samhällsproblem och globala utmaningar, endast ett verktyg för en inre medvetandeprocess som slutligen leder fram till insikten om att vi har ett globalt systemfel, som består av låg vishet. Kan vi snabba på förloppet? Bara genom att de som redan har insikten jobbar hårt för att sprida budskapet. Och vad gör vi när majoriteten av befolkningen har insikten? Då reformerar vi utbildningssystemet och sätter igång en långsiktig folkbildning som höjer visheten. Är det möjligt? Absolut! Innebär det indoktrinering? Nej, vishet kan aldrig komma genom manipulation.

Christer Nylander, Lund

Publicerad 16 December 2017 00:00