Genrebild.

Genrebild. Foto: Mostphotos.com

Drograttfull körde med blåljus – krockade med hästekipage

35-åring greps efter en intensiv biljakt

SVEDALA/MALMÖ. Föraren vägrade stanna i en poliskontroll. I stället gasade 35-åringen förbi patrullen som inledde en vild jakt i morgonrusningen.

Av
Andreas Holm

Det var på torsdagsmorgonen som bilföraren inte hade någon lust att kontrolleras av polisen på Kyrkogatan i Svedala. Föraren körde iväg när en patrull försökte att stoppa fordonet.

– En jakt inleddes i mycket hög fart, säger Nils Norling, presstalesperson vid Malmöpolisen.

Den 35-årige föraren körde ut från Svedala i riktning mot Malmö. På motorvägen satte föraren igång någon form av blåljus i bilen vilket gjorde att andra bilar lämnade fri väg.

– Många trodde förmodligen att det var en civil polisbil under uttryckning, säger Nils Norling.

Den riktiga polisen följde efter och färden fortsatte på väg 101. I höjd med en rondell vid Skånemejerier i Fosie, dryga kvarten efter jakten inleddes, tog den slut efter att 35-åringen kört rakt in i en hästtransport.

– Han försökte lämna platsen springandes men fångades in och greps ganska kort därefter, säger Nils Norling.

En häst fick föras till djursjukhuset i Malmö med sårskador, men ingen person ska ha skadats i samband med vansinnesfärden och olyckan.

Den 35-årige mannen var under påverkan av narkotika och misstänks nu för en rad brott: drograttfylleri, narkotikabrott eget bruk, grov vårdslöshet i trafik och föregående av allmän ställning då han gett sken av att vara polis genom att använda olagligt blåljus.

Publicerad 23 February 2018 13:20