Foton: Mostphotos.com

Kommunvalet 2018: Samarbete eller inte över partigränserna?

Vi ställer politikerna mot väggen

VAL 2018. Inför höstens val tar vi pulsen på de lokala politikerna. Vad tycker partierna att det borde satsas på, eller vad är deras hjärtefrågor? Vad skiljer partierna åt? Lokaltidningen ger er svaren.

Fråga 7 i enkätserie till partierna i kommunfullmäktige Svedala: Vilka/vilket partier kan ni inte tänka er att samarbeta med och varför?

MODERATERNA

Moderaterna har styrt Svedala kommun tillsammans med Liberalerna, Barapartiet och Centern under flera år. Tillsammans har vi utvecklat Svedala till en växande kommun med bra ekonomi, skola och äldreomsorg. Vi ser positivt på att fortsätta och vidareutveckla vårt stabila samarbete och med detta som grund även framöver styra Svedala på det framgångsrika sätt som vi gör idag.

SOCIALDEMOKRATERNA

Det är för tidigt att säga vilka man kan tänka sig samarbeta med. Valresultat och vilken politik man väljer att driva är avgörande för vilka eventuella samarbete som kan uppkomma efter valet.

VÄNSTERPARTIET

Inget samarbete med SD.

MILJÖPARTIET

Även om den styrande fyrklövern under mandatperioden tydligt gjort klart att miljöfrågor inte prioriteras så är vi ett resultatinriktat parti och ser inga hinder med att verka mellan blocken för att det ska bli så bra som möjligt för vår miljö och våra invånare. Då vi tror på alla människors lika värden kommer vi inte att samarbeta med SD. (Svaret är kortat.)

SVERIGEDEMOKRATERNA

Vi är öppna för förhandling i olika sakfrågor med alla partier.

LIBERALERNA

I första hand fyrklövern men beroende på valutgång ställer sig Liberalerna positivt till samarbete med alla partier utom Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet. Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet utesluts eftersom den ideologiska utgångspunkten är för olik.

CENTERPARTIET

Vi är positiva och ser på vilka vi vill samarbeta med vilket naturligtvis är Liberalerna, Barapartiet och Moderaterna.

BARAPARTIET

Vi har idag ett bra samarbete i 4-klövern och vill gärna fortsätta med det.

Publicerad 30 July 2018 08:00