En 18-åring stoppades i en poliskontroll under lördagen. Förutom grovt rattfylleri misstänks han även för att ha stulit mopeden han körde. Dessutom saknade han körkort.

En 18-åring stoppades i en poliskontroll under lördagen. Förutom grovt rattfylleri misstänks han även för att ha stulit mopeden han körde. Dessutom saknade han körkort. Foto: Mostphotos.com

Rattfull mopedtjuv stoppades av polis

Saknade även giltigt förarbevis

SVEDALA. 18-åringen stoppades i en rutinkontroll. Inte nog med att mopeden han körde var stulen, så var mannen både berusad och saknade körkort. Nu misstänks han för en rad brott.

Av
Andreas Holm

Det var under lördagen vid klockan 22.45 som en polispatrull stoppade mopedföraren på Norra Tvärgatan i Svedala. Han visade tecken på berusning och blåste positivt i nykterhetskontrollen. Samtidigt konstaterades att mopeden som 18-åringen körde var stulen.

– Den var anmäld stulen men det är oklart när den i själva verket stulits. Mannen misstänks för stöld. Han saknade även körtkort eller giltigt förarbevis för fordonet, berättar Tina Olsson, pressinformatör vid Trellborgspolisen.

18-åringen misstänks nu för grovt rattfylleri, tillgrepp av moped och olovlig körning.

Publicerad 07 January 2019 09:46