"Barnens Skånes" ska locka fler familjer till skåne.
Skånes Djurpark
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Besöksmål går samman – skapar "Barnens Skåne"

"Vårt mål är att våra besökare stannar längre"


SKÅNE. Fotevikens museum, Skånes djurpark, Högevall Lund och Tosselilla sommarland vill marknadsföra Skåne som en destination för familjer. Därför inleder de nu samarbete ”Barnens Skåne”.

Några av Skånes största besöksmål går nu samman i ett samarbete för att lyfta fram hur bra Skåne är för familjer.

– Vi kände att det saknades fokus på att marknadsföra Skåne som en destination för barnfamiljer. Tanken är att vi tillsammans ska bli en stark familjedestination som samarbetar och delar erfarenheter och bidrar till att Skåne sätts på kartan. Vårt mål är att våra besökare stannar längre och upptäcker fler av Skånes många smultronställen, säger Camilla Kehlmeier från Skånes Djurpark, som är en av initiativtagarna i ett pressmeddelande.

Tanken är att man ska lyfta fram Skånes guldkorn för familjer som stränder, naturreservat, skogar och lekplatser. Ett första steg är att skicka ut en broscher och förhoppningen är att fler besöksmål ska ansluta sig till samarbetet ”Barnens Skåne”.

– Vi hoppas att många som arbetar med turism och besöksmål i Skåne inser att det är viktigt att satsa på barnen och att lyfta de upplevelser och aktiviteter som barnfamiljer kan ta del av. Flera kommuner har visat intresse och Malmö är redan med och lyfter vad de har att erbjuda för turistande barnfamiljer. Det här är bra början.


Publicerad: 03. juli 2017 14:22
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Svedala

Startsidan just nu
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa