Se upp för
Se upp för "dövstumma" bedragare.
Foto: Pressbild
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

"Dövstumma" bedragarna tillbaka i Skåne

Har setts på flera platser i Skåne


SKÅNE. De ”dövstumma” bedragarna verkar var tillbaka. Bedragarna har sett på flera platser i Skåne under sommaren.

– De utnyttjar folks godhet men är kriminella och bedragare, säger polisen presstalesman i nordvästra Skåne Richard Glanz.

Med jämna mellanrum dyker de ”Dövstumma” bedragarna upp. Nu ser de ut att vara tillbaka i Skåne igen.

Bedragarna utger sig för att vara eller samla in pengar till dövstumma. De kommer fram med ett papper där de vill ha en namnunderskrift eller pengar, ibland båda. Men insamlingen går inte till välgörande ändamål.

– Ofta befinner de sig inne i centrum, på gågator, när det är mycket folk på plats. De utnyttjar folks godhet men är kriminella och bedragare. Pengarna går inte till välgörande ändamål, säger polisens presstalesman i nordvästra Skåne Richard Glanz.

Så här långt har polisen i nordvästra Skåne inte fått in några anmälningar i sommar. Men i vintras fick man och på flera andra platser i Skåne har bedragarna sett under sommaren.

– Om man känner att man håller på att bli bedragen ringer man 112. Annars är vi tacksamma för tips och då ringer man 114 14.

Vad ska man tänka på om någon kommer fram och vill att man ska skänka pengar?

– Kolla vilken organisation de kommer ifrån och om du känner igen den. Innan man lämnar över pengar ska man vara lite skeptisk. Ofta har seriösa organisationer ett 90-nummer till exempel. Och framför allt lämna aldrig ut ditt kontonummer. 


Publicerad: 22. juli 2017 05:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Svedala

Startsidan just nu