Yddingeloppet äger rum den 29 oktober. Foto: Privat
Yddingeloppet äger rum den 29 oktober. Foto: Privat
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Jobbar hårt för att varje lopp ska bli roligt och minnesvärt


TORUP. Det är svårt att toppa ett 50-årsjubileum. Men tävlingsledaren Göran Kvarnerup gör allt för att varje Yddingelopp ska bli ett minnesvärt och roligt sådant.

Den sista söndagen i oktober är det dags för Yddingeloppet nummer 51.

– Vi försöker spinna vidare på förra årets lopp. Vi satsade hårt med priser och jubileumsmedaljer, så det är svårt att slå men vi har tagit med oss en del som var väldigt lyckat då, berättar Göran Kvarnerup.

Blodbussen är en sådan sak, men annars är det mesta som det var innan de 50 åren hade passerats. Banan slingrar sig genom Bokskogen, alla som fullföljer loppet får medalj och chansen finns att vinna en cykel på sitt startnummer.

Yddingeloppet brukar ha omkring 2000 deltagare och Göran Kvarnerup tror att det landar ungefär där även i år.

För tävlingsledaren är det förstås mycket att stå i på tävlingsdagen. Men för fem år sedan sprang han faktiskt Yddingeloppet själv.

– Jag var med i det som kallas Skånes veteranlopp och för att få en slutpoäng måste man ha sprungit tio olika lopp under säsongen. Jag hade bara kommit upp i åtta och därför fick jag lämna över ansvaret för dagen och springa mitt eget lopp, och sedan ett till, berättar han.

Heleneholms IF, som arrangerar Yddingeloppet, vill att det ska vara ett lopp för alla åldrar och alla klasser. Från glada motionärer till tävlingslöpare.

– Vi har alltifrån ungdomar till de som är över 90 år, berättar Göran Kvarnerup.

Göran Kvarnerup är tävlingsledare för Yddingeloppet. Foto: Emma Brännman
Göran Kvarnerup är tävlingsledare för Yddingeloppet. Foto: Emma Brännman

Publicerad: 02. oktober 2017 10:52
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Svedala

Startsidan just nu