Faruk Ulusoy framför vad han hoppas blir en del av Barakrogens uteservering nästa sommar. Visst, lite högre hyra blir det, men han tror att en flytt betyder en uppsving ekonomiskt.
Faruk Ulusoy framför vad han hoppas blir en del av Barakrogens uteservering nästa sommar. Visst, lite högre hyra blir det, men han tror att en flytt betyder en uppsving ekonomiskt.
Foto: Hannes Tobiasson
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Krogägaren hoppas flytta nästa sommar


BARA. Byggandet av Bara centrum har stått still under en tid till många Barabors förtret. Men nu ska det börja röra på sig igen. Hyresrätter med verksamheter på bottenplan och en rivning av gamla Ica är planerade. Vissa av verksamheterna är spikade medan andra är under förhandling.

Efter att Icabutiken flyttade in i nya lokaler i centrum i höstas har någon vidare utvecklingen i Bara centrum inte kunnat skådats.

Att utvecklingen av Bara centrum stagnerat håller inte Pia Andersson med om. Hon är vd för Peabs dotterbolag Annehem som har ansvar för en del av byggandet i Bara.

– Det har inte stagnerat. Vi har byggt trygghetsboendet och annat, säger Pia Andersson och hänvisar till att vissa hyresrätter som byggts har stått utan gäst.

Lokaltidningen skrev i mitten av december att hyreshuset öster om torget skulle börja byggas i början av 2017. Det skedde inte. Men nu har man påbörjat förarbetet.

Man har börjat schakta området för hyresrätterna som ska rama in torget.

Det som man ska bygga är 31 stycken hyresrätter fördelade på 1 - 4 rum och kök.

Bygget väntas stå klart för inflyttning i juli nästa år. På markplan har Annehem gjort klart med två verksamheter intill torget. Den ena är ett apotek, exakt vilket är hemligt. Den andra är Barakrogen som i dag ligger i den gamla centrumbyggnaden.

Faruk Ulusoy, delägare i Barakrogen inne i den gamla centrumlokalen, tror att flytten blir väldigt bra för pizzerian och Bara centrum.

– Det blir bättre med både en egen ingång och med en uteservering på torget, säger Faruk Ulusoy.

Ett torg med bank, bibliotek och livsmedelbutik tycker han är ett steg i rätt riktning.

Med en restaurang blir det ännu bättre menar Faruk Ulusoy som berättar att de planerar att utveckla krogen i samband med flytten:

– Längre öppettider på fredagar och lördagar och kanske á la carte. Vi får se, först måste vi flytta, säger han.

Sedan förra sommaren stängdes krogens uteservering då ledningar skulle dras längs med Torggatan.

Även rivningsarbetet av Icas gamla lokaler har påbörjats, berättar Pia Andersson. Just nu förs samtal om lokalerna i nya Bara Centrum.

Fokus är sedan att fortsätta byggandet på Torggatan ner mot Värbyvägen. Bland annat de 60-70 bostadsrätter som Peab avtalat med mäklaren Landgren för att sälja. Planen är just nu att börja bygga dem i början av 2018.

För Barakrogen skulle en flytt nästa sommar innebära mycket. Den nuvarande lokalen i centrumlabyrinten skulle vara skönt att lämna.

– Vi har väntat länge på en förändring även om folk alltid hittar hit till slut, säger Faruk Ulusoy.


Publicerad: 16. juni 2017 12:55
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Svedala

Startsidan just nu