Snart är det dags att sparka av träskorna och svänga de lurviga. Foto: Mostphotos.com
Snart är det dags att sparka av träskorna och svänga de lurviga. Foto: Mostphotos.com
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Midsommarkul i kommunen


MIDSOMMAR. Nu är det dags att binda krans och bjuda upp till dans. Platserna att fira midsommarafton på är flera i kommunen.

I Bara startar firandet redan klockan 9 med klädning av stången. Midsommarfirare inbjuds att ta med egna blommor att smycka med. Klockan 11 börjar Värby församlings friluftsgudstjänst med musik av Hans Nordström och operasångare

Rune Rosell. Därefter blir det kaffe och sedan följer folkdansuppvisning av Södra Skytts Hembygdsgille innan det är dags för dans runt midsommarstången.

Firandet arrangeras av Värby villastad.

Även i slottsparken i Börr-inge blir det Små grodorna och Prästens lilla kråka. Här börjar firandet klockan 11 och besökarna uppmanas ta med blommor och fikakorg för maximal trevnad. Bakom firandet står Börringe bygdeförening.

Klågerups byalag startar redan på kvällen den 22  juni klockan 18.30 med att klä midsommarstången och då vill byalaget gärna ha hjälp av Klågerupsborna. På midsommarafton varvas dans med och lottförsäljning. Barnen bjuds på bulle och saft. Firandet drar igång klockan 14.

Samma tid, klockan 14, startar Skabersjö mölleförening dansen vid Skabersjö mölla. Innan dess bjuds allmänheten in till gemensam picknick på gräsmattan vid möllan.


Publicerad: 13. juni 2017 06:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Svedala

Startsidan just nu