Genrebild: Mostphotos
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Mycket hårda vindar väntas över Sydsverige

SMHI går ut med varning


SYDSVERIGE. Under onsdagen väntas ett omfattande lågtryck, med mycket hårda vindar dra in över södra Sverige från norska havet. Nu går SMHI ut med en klass 1 varning för hela södra Sverige: "Under onsdag eftermiddag och kväll väntas även mycket hårda vindbyar över delar av södra Götaland", skriver de på sin hemsida. 

En klass 1 varning innebär vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner. Huruvida dagens oväder kommer att påverka exempelvis kollektivtrafiken är dock oklart. 

– Jag har inte fått någonting som säger att det ska bli några störningar i trafiken, men det kan bli under kvällen om det tilltar, Lars Hellström, presstalesperson för Skånetrafiken, till Kvällsposten. 

I samband med lågtrycket och vindbyarna kommer även temperaturen att sjunka. I slutet av veckan väntas temperaturen ligga runt 7-8 grader på morgnarna lögns kusten och även kallare längre in i landet. 

Vindarna som man går ut och varnar för kommer vara som kraftigast under onsdagsdygnet för att sedan avta natten till torsdag


Publicerad: 04. oktober 2017 08:33
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Svedala

Startsidan just nu