”Man måste chansa”

Anette öppnade hundpensionat

Av
Britta Abotsi

SVENSTORP. – Man måste chansa, men visst är det nervöst, erkänner Annette Berggren. Om en dryg månad lämnar hon sin fasta tjänst som byggnadsmålare för att göra det hon tycker allra mest om – träna och umgås med hundar.
– Hundar är trevliga att umgås med och sedan har jag länge sysslat med träning av hundar och det kommer jag att både ha nytta av och kunna utveckla på hunddagiset, säger hon.
Några större inkomster räknar hon inte med.
– Jag kommer få gå ner rejält i lön men jag vill ju gärna det här, säger hon.
Ingen brådska
Tio hundar räknar Annette Berggren med att kunna ta emot i det nya hunddagis och hundpensionat som hon kommer att öppna intill bostaden i Östra Svenstorp. Arbetet med tillbyggnaden på nittio kvadratmeter till verksamheten, är snart klart. Några innerväggar saknas och taket ska läggas.
–Snön har gjort oss lite försenade, berättar Anette Berggren.
Men hon känner ingen brådska. I över ett år har hon planerat för verksamheten. All administration med tillstånd för verksamheten och bygglov har tagit sin tid.
– Det är många regler som numera finns för hunddagis och vem som får öppna. Men jag tycker det är bra. Det ska inte bara vara förvaring, utan hundarna ska också få träning, säger hon.
Har lett hundkurser
Själv ser hon fram emot att lära känna olika hundar och, om ägarna önskar, hjälpa dem att lydnadsträning och annat. Under flera år har hon lett hundkurser och förstått att allt fler hundägare vill lämna sin hund på dagis under vardagarna.
– Jag tror det beror på flera saker, både reglerna om att man inte får lämna hunden ensam längre än sex timmar och att många arbetar mer än tidigare spelar roll, säger Annette Berggren.

Publicerad 27 February 2010 03:00