"Jag trodde inte det skulle gå så bra"

Marsipan säljer bra på slätten

Av
Britta Abotsi

Britta Abotsi

ARRIE. En narr, toalettstol, sill eller drake. Det mesta går att skapa i marsipan och det säljer. Det vet Helena Pankarz Hansen som sedan i november driver företaget Madame Marzipan.
- Jag trodde inte att det skulle gå så här bra, säger hon och börjar berätta om planerna på att bygga om så att hon får bättre ytor för att tillverka marsipan, ha försäljning och hålla kurser.
För en tid sedan blev hon också Söderslättsmärkt.
- Det bästa med Söderslättsmärkt är att man får kontakter och kan utbyta idéer. Jag hoppas att det kan bli mer av det. Bland annat samlar jag på mig från andra företagare och kan tipsa kunder vidare, säger hon.
Även om företaget är ungt, är arbetsuppgifterna inte nya för Helena Pankarz Hansen. I många år har hon arbetat som konditor och drivit sitt eget bageri och konditori.
- Det var min far som lärde mig, berättar hon.
Med de kunskaperna i bagaget är det bara fantasin som sätter gränser för vad som kan skapas i marsipan.
- Drakar är roligt att göra. Sedan är jag intresserad av medeltiden och gör gärna marsipan till medeltidsmarknader, berättar hon.
Att ha sitt arbete precis intill bostaden har både sina fördelar och nackdelar. Med två barn var det svårt att driva bageri och konditori inne i Malmö. Samtidigt behöver hon tid då inget får störa henne i arbetet.
- Det går inte att gå ifrån mitt i. Jag kan inte heller göra beställningar i alltför god tid. De ska vara gjorda så nära leveransen som möjligt, säger hon.

Publicerad 25 July 2011 03:00