Bor årets fan i Svedala? Kennet ”Nille” Nilsson är glad bara över att vara nominerad.

Bor årets fan i Svedala? Kennet ”Nille” Nilsson är glad bara över att vara nominerad.

Nille jobbar hårt för laget närmast hjärtat

SVEDALA. Svedalabon Kennet ”Nille” Nilsson kan utses till årets fan för sitt supporterengagemang kring Trelleborgs FF på Twitter. Nomineringen var högst oväntad för fanet själv.

Tävlingen arrangeras av spelbolaget Unibet.
– Det kom som en chock när de ringde upp mig och berättade att jag var nominerad, eftersom jag inte vet vem som anmält mig. Men jag blev förstås väldigt glad, hedrad och stolt, berättar han.

Officiella kontot

I oktober utses finalisterna och i november avslöjas vem som blivit årets fan. I juryn sitter bland andra triathleten Lisa Nordén och skidåkaren Emil Jönsson, ordförande är Glenn Hysén. Priset är 10 000 kronor till årets fan, och 20 000 kronor till föreningen.
– En vinst skulle gynna både mig och föreningen, vilket gör det extra roligt, säger Kennet Nilsson.
Twitterkontot Stolt och trogen blå startade han 2011. Nu är det Trelleborgs FF:s officiella konto med omkring 600 följare. Han driver också en hemsida med samma namn där han samlar nyheter och bloggar sporadiskt. Han lägger minst en timme om dagen på arbetet. Matchdagar blir det desto mer.
– Då kommenterar jag matcherna på twitter, både inför och under matcherna. Då blir det kanske tre timmar på en dag, berättar Kennet Nilsson.

Rivalitet förr

Till vardags jobbar han som webbutvecklare på en reklambyrå i Skurup. Arbetet med de olika kanalerna för Trelleborgs FF gör han helt ideellt. Han brinner för laget och har så gjort sedan han var liten.
– Forbollsintresset fick jag från min morfar. Fast han höll på Malmö FF, så det är ju lite konstigt. Men min pappa är från Trelleborg, så det var nog därför det blev Trelleborgs FF för mig.
Han gillar andan som finns i i och runt omkring klubben.
– Det är ingen storklubb, man blir inte en i mängden utan alla blir sedda. Jag gillar den familjära känslan, förklarar han.

Mycket respons

Själv är han uppvuxen och bosatt i Svedala.
– Här är ju de flesta MFF:are, men det var mer rivalitet när lagen låg i samma serie. Då kunde man ju få sina pikar, berättar Kennet Nilsson.
När han startade Stolt och trogen blå trodde han kanske att det skulle vara över säsongen. Nu är han inne på den femte och har inga planer på att lägga av.
– Jag har använt sociala medier länge och vet vilken effekt det kan ha. Det är roligt att se hur det här utvecklas. Jag får mycket respons, på en månad kan jag ha hundratusen visningar på det jag skriver. Det sprider sig över hela Sverige. Jag älskar att hålla på med det här.

Blogga mer

Stödet han får gläder honom oerhört mycket. Framöver planerar han utveckla sina kanaler.
– Jag är en kreativ peron med många idéer, vi får se vart det bär av. Jag kommer i alla fall att blogga mer regelbundet, berättar han.
I skrivande stund leder Trelleborgs FF division ett söder och Kennet Nilsson tror stenhårt på att de spelar i Superettan nästa säsong.
– Då finns det chans att få ännu mer spridning och uppmärksamhet, konstaterar han.

Publicerad 02 October 2015 07:00