Emelia sandgren berömmer och belönar hunden Rico efter att hon och Alice Andersson lyckats få honom att sitta på befallning. FOTO: Britta Abotsi

Emelia sandgren berömmer och belönar hunden Rico efter att hon och Alice Andersson lyckats få honom att sitta på befallning. FOTO: Britta Abotsi

Hund och Star Wars lockade lovlediga

Av
Britta Abotsi

SVEDALA. Få låna hund en eftermiddag eller göra lasersvärd och lära sig om Star Wars. Det var två populära aktiviteter på sportlovet.
– Vi fick ordna med en extra gång eftersom det var så många intresserade. Det är kul, säger Felicia Bulkin, instruktör på hundsklubben Min Hund och Jag som bjöd in till att lära sig mer om hundar och prova på agility.

För den som inte hade en egen hund, gick det bra att låna en. Det erbjudande var det många som nappade på. Bland annat Emelia Sandgren och Alice Andersson som tillsammans fick låna Rico, en fyra år gammal golden retriever.
– Det var jättekul att vi fick ha en golden retriever. Den, jack russell, schäfer och border collie är mina favoriter. Vi hade en borde collie innan och min dröm är att vi ska ha en hund igen. Nu har jag en kanin som heter Oskar men jag skulle helst vilja ha både kanin och hund, berättar Emelia Sandgren som är åtta år.
Med medtagen hundgodis lyckades hon och Alice Andersson så småningom få Rico att sitta, gå genom en tunnel och hoppa över hinder.
– Det är kul. Jag har sett Bulldogs på tv och där får man vara med en hund en hel dag. Det skulle jag gärna vilja. Det här är lite som det, säger Emelia Sandgren.
Också Alice Andersson drömmer om en egen hund. – Jag skulle helst vilja ha en chihuahua men det kan vi inte då vi är borta i skolan hela dagarna. Men kanske kommer jag att få en dvärgkanin, berättar hon.

Medan barn och vuxna försökte få styr på samarbetet med hundarna på gräsplanen vid Naverlönnskolan, pågick en helt annan aktivitet inne på biblioteket i Svedala. Där var det Star Warsklubb. Också det drog mycket folk och fick till och med ha en reservlista.
– Det har varit många intresserade, både här och i Klågerup. I Bara visade vi filmen E.T och det drog också många, berättar Sara Elmqvist, bibliotekarie medan hon hjälper deltagarna att rulla lasersvärd.
Två av dem är systrarna Evelina och Lovisa Olausson.
– Jag har sett lite av filmerna. Det lät spännande och det tyckte vår mamma med, berättar Lovisa Olausson medan hon klistrar det sista på sitt lasersvärd, som är gjort av grönt papper.

Efter det väntade en föreläsning om rymden.
– Det har varit jätteroligt att få lära sig mer Star Wars. Jag har sett nästan alla filmerna men det var mycket jag fick lära mig, berättar André Mårtensson som också han nappade på bibliotekets sportlovsaktiviteter.

Sara Elmqvist hjälper Lovisa och Evelina Olausson med tillverkningen av lasersvärd på biblioteket i Svedala. FOTO: Britta Abotsi

Sara Elmqvist hjälper Lovisa och Evelina Olausson med tillverkningen av lasersvärd på biblioteket i Svedala. FOTO: Britta Abotsi

Publicerad 26 February 2016 07:00