Magnus Uggla kommer till Svedala i sommar.

Magnus Uggla kommer till Svedala i sommar.

Dubbelt Magnus och fotoutställning

Festivalen 30-årsjubilerar

SVEDALA. Årets Sommarrock är det trettionde i ordningen. Redan är några artister officiella och jubiléet ska uppmärksammas med en historisk tillbakablick.
Festivalen går i år av stapeln mellan den 13 och 15 juli. Under åren har de blivit större för att sedan bli mindre igen. Med bokningen av Twisted sister för tre år sedan var man upp och nosade på stora festivaler utbudsmässigt. 
Inför Årets festival har man nu släppt tre av de större namnen. Hitmakaren med stort hår och de obligatoriska solglasögonen Magnus Uggla kommer spela.
Publikfriarna från Hässleholm, Joddla med Siv kommer också till årets festival.
Den tredje artisten är Weeping willows sångare Magnus Carlson, som under hösten deltog i TV-programmet Så mycket bättre och som släppt ett nytt soloalbum. Även Hasse Andersson stannar till vid årets festival på sin turné tillsammans med Wilmer X-sångaren Nisse Hellberg och Pernilla Andersson.

I år fyller festivalen 30 år och detta markeras med en fotoutställning över åren som har gått.
Under två veckor kommer utställningen att hänga på Galleri Kvis i Svedala. Bilderna är framförallt från den egna dokumentationen, inte minst från senare år.
Där är självklart dokumentationen över artisterna, men också om det arbete av de funktionärer som ligger bakom festivalen.

Publicerad 07 March 2017 15:00