Per fick till slut sin superklassiker

Trots en vurpa utanför Jönköping

SVEDALA. En svensk klassiker är ett begrepp som kanske många känner till. Men idrottsläraren Per Svensson tog det ett steg till. Trots en vurpa utanför Jönköping.
Efter fyra personbästa det senaste året har Per Svensson uppnått kusinen till en svensk klassiker, genom att göra den på under 20 timmar, en superklassiker.
– Det var jättetrevligt att lyckas. Det var en otrolig utmaning. säger Per Svensson som till vardags är idrottslärare på Marbäckskolan i Svedala.

Loppen är dem samma som en klassiker och ska utföras under ett år. Per Svensson började förra året med Vättern runt på cykel för att senare under sommaren simma Vansbrosimningen följt av Lidingöloppet.
När han i slutet av februari skidade i Öppet spår och gick i mål i Mora på 6 timmar och nio minuter, hade han sin superklassiker med marginal. 18 timmar och 53 minuter. Mycket träning har förstås krävts. Han har snittat på 6-7 timmar i veckan och det är mycket som ska lösas när man har familj.
– Man måste ha med familjen när man gör en sådan här grej.

En stor utmaning har varit att hålla sig skadefri och inte minst sig frisk under vintern. Men jakten på superklassikern hade kunnat få en sämre start när han cyklade Vätternrundan i ösregn.
– Jag närmade mig Jönköping och föll med cykeln i hög fart. Men cykeln klarade sig så det var bara att hoppa upp igen, berättar Per.
Han planerar för att ta det lugnt med utmaningarna framöver, men först ska han rida på den goda formen och ge sig på en Ironman i augusti.

Publicerad 17 March 2017 06:00

Lokaltidningen Svedalas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag