Hampus Gsaxner delar årets kulturpris.

Hampus Gsaxner delar årets kulturpris.

Årets kulturpris dubbelt så roligt för Hampus

Delar med föreningen

SVEDALA. Årets kulturpristagare är en delad glädjehistoria. Eller ska man säga dubbel. ”Det är jättestort, säger Hampus Gsaxner.
Årets vinnare av kulturpriset är teaterföreningen Sveamatea och Hampus Gsaxner som är verksam i föreningen sedan år tillbaka.
– Det är såklart jättestort, säger Hampus Gsaxner om priset.
När Lokaltidningen får fatt i Hampus är han föga förvånande på väg till kulturhuset Flamman som är lite som ett andra hem för honom. Han är där runt fyra kvällar i veckan och av priset att döma har det inte gått obemärkt förbi.
– Bara att bli nominerad var superroligt.

Att sedan få det, och det tillsammans med Sveamatea var förstås extra roligt.
– Det är väldigt hedrande att få dela priset med föreningen.
Prissumman att dela på uppgår till 10 000 kronor. Vad han ska göra med pengarna är att gå på teater och andra kulturevenemang.
– Sedan har jag alltid haft en dröm att åka till New York och se på musikal på Broadway. Så en del av pengarna kan nog gå till det.

Artonårige Hampus Gsaxner har haft olika uppdrag i föreningen genom åren och idag är han bland annat medlemsansvarig och samordnare för grupperna.
– Tidigare var jag ledare men jag har trappat ner lite. Jag jobbar lite med projekt och evenemang. Sedan gör jag allt möjligt i kulturhuset, allt från att städa till att byta glödlampor.

Publicerad 23 March 2017 06:00