Jennie Herpin med dottern Elle och hunden Nelson
– Vi äter vegetariskt flera gånger i veckan. När vi har matkasse är en av dagarna en vegetarisk rätt. Annars äter vi rätt så blandat. Vi äter mycket mer vegetariskt efter att vi fått barn. Deras favoriträtt är linssoppa.

Jennie Herpin med dottern Elle och hunden Nelson – Vi äter vegetariskt flera gånger i veckan. När vi har matkasse är en av dagarna en vegetarisk rätt. Annars äter vi rätt så blandat. Vi äter mycket mer vegetariskt efter att vi fått barn. Deras favoriträtt är linssoppa.

Veckans fråga:

Hur mycket vegetariskt äter du?

ENKÄT. Vi äter allt mer vegetarisk mat, enligt Livsmedelsverket. Hur ofta äter du vegetariskt?

Andreas Andersson
– I princip aldrig. Jag har små barn hemma så det blir mycket falukorv och köttfärssås och sånt som de gillar. Och det gör mig ingenting för jag älskar kött.

Andreas Andersson – I princip aldrig. Jag har små barn hemma så det blir mycket falukorv och köttfärssås och sånt som de gillar. Och det gör mig ingenting för jag älskar kött.

Anette Madsen
– Nästan aldrig, jag har en rigid sambo hemma. Men när jag är ute och äter blir det vegetariskt ibland. Det finns många goda vegetariska alternativ och så är det inte lika tungt som kött.

Anette Madsen – Nästan aldrig, jag har en rigid sambo hemma. Men när jag är ute och äter blir det vegetariskt ibland. Det finns många goda vegetariska alternativ och så är det inte lika tungt som kött.

Ann-Christine Thörnkvist
– Jag har en dotter som är vegetarian och ibland gör hon väldigt goda rätter så det blir lite mer. Men jag skulle inte kunna leva som vegetarian själv.

Ann-Christine Thörnkvist – Jag har en dotter som är vegetarian och ibland gör hon väldigt goda rätter så det blir lite mer. Men jag skulle inte kunna leva som vegetarian själv.

Publicerad 14 April 2017 09:00