Schlagergäng lever ljuva livet

SVEDALA. Svedala församlings schlagerkör ställer till med en ordentlig baluns den 26 november. Konserten La dolce vita bjuder på nya och gamla hits.

Under La dolce vita får kören sällskap av gästartisterna Cicci Landén, Lars Lundgren, Diamantorkestern och musiker från Limhamns brassband. I schlagerkören sjunger omkring 60 personer.

Åsa Thorné sjunger altstämma i kören och har varit med sedan den startades för fyra år sedan.

– Det fina med schlagerkören är att det inte finns några trösklar, alla är välkomna och inga förkunskaper krävs. Man lär känna nya människor och vi har väldigt kul tillsammans.

Musiken för kvällen består av låtar från After Dark, Perikles, Lena Philpsson, Magnus Carlson och Darin för att nämna några.

– Eternal love med Magnus Carlsson är extra stämningsfull, tycker Åsa Thorné.

I kören sjunger sedan två år också Cecilia Nordqvist Nilsson. Även hon tar sig an altstämman.

– I schlagerkören är man med på egna villkor. Jag gillar stilen. Det är glädje i musiken och människor i alla åldrar kan relatera till låtarna, som spänner över många år. Körmedlemmarna är från 30 år och uppåt, berättar Cecilia Nordqvist Nilsson.

Med La dolce vita vill kören satsa på ett stort evenemang där kören är i fokus. Och det verkar redan ha gått hem. Konserten ges ?vid två tillfällen den 26 november. Klockan 18 och klockan 20 i Svedala kyrka. Den första är dock fullbokad.

Cecilia Nordqvist Nilsson och Åsa Thorné.

Cecilia Nordqvist Nilsson och Åsa Thorné.

Publicerad 15 November 2017 09:47