Skabersjö IF lägger sista pusselbiten

SVEDALA. ??Skabersjö IF har lagt sista pusselbiten till 2018 års ledarstab. Tjänsten har tilldelats Robin ”Ruben” Eriksson, som kommande säsong kommer att fungera som spelande assisterande tränare.

– I Robin Eriksson ser vi naturliga ledaregenskaper och goda fotbollskunskaper som vi känner att vi vill använda oss av. Vi tror att Robins engagemang och driv kommer att komma såväl truppen som föreningen till gagn. Konceptet med en spelande tränare ställer dock stora krav på både truppen och inte minst Robin själv om upplägget ska fungera väl, säger ordförande Mattias Andersson i ett pressmeddelande.

Robin Eriksson säger själv att han länge funderat på att byta riktning.

– Min initiala tanke var att helt sluta spela fotboll. Det hann dock bara gå två veckor in på uppehållet till dess att jag började känna ett sug efter att komma tillbaka ut på planen igen. När den här möjligheten i Skabersjö dök upp för mig så kändes det helt perfekt och jag tror verkligen på upplägget. Det kan bli riktigt bra med Hampus Hannula som huvudtränare ute vid sidlinjen och med mig som spelande assisterande ute på planen där jag kan förtydliga vår spelidé ytterligare. Det kommer bli en väldigt intressant och förhoppningsvis mycket rolig säsong, säger Robin Eriksson.

Publicerad 22 November 2017 09:00